POSLUŠAJTE pjesmu Balaševića za Međimurje ‘Sve od Nedelišća do Murskog Središća’

Međimurje je dobilo svoju pjesmu, ‘Stih za Čakovec odnosno Stih za Međimurje’ u trajanju šest minuta iz pera velikog kantautora Đorđa Balaševića u pjesmi – ‘Unikatna’! Pjesma govori o jednoj maloj unikatnoj.

‘Još tu i tamo šumi Mura, al’ sve je manje avantura, i nit’ se može zlatom platiti, nit’ nekim Božjim satom vratiti. Taj zamah mača, svetog Jurja, svi dobri dusi Međimurja…”

‘Sve od Nedelišća do Murskog Središća, pratio nas Zrinski…’

Povodom nove pjesme ‘Stih iznad svih’, koju je Balašević napisao ‘u spomenar za dvoje Zadrana’, naši Međimurci poslali su izazov Balaševiću da se i nas ne zaboravi.

Na Facebook stranici Balaševićeve kćeri Bebe Balašević, prvi se javio Saša Janković iz Male Subotice riječima: ‘Stih iznad svih’… Draga moja Bebo, slušajući stihove koje je moj Đole napisao za Zadar, pomislio sam, zašto ne i stih za Čakovec…’O, čudo moje’ bile su prve riječi koje sam podijelio s prijateljima nakon rođenja prvog mi sina Viktora. Mojeg malog svemira. Budeći se uz ‘Lepu protinu kći’, zaspeći uz ‘Ringišpil’, cijeli život živim Balaševića, a živi ga i ovih dana Čakovec. ‘Čakovec – grad po mjeri’, kao što je kantautor svih kantautora jednom zapisao. Zato Đole moj, molim stih, stih za Čakovec…’

Novu pjesmu Balašević će premijerno izvesti u Čakovcu 10. lipnja na velikom open air koncertu na stadionu SRC Mladost. Ne propustite koncert te osigurajte ulaznice na vrijeme!

Na Tportalu poslušajte prvi novu pjesmu Balaševića koju će prvit put izvesti u Čakovcu – ‘Unikatna’.

Đorđe Balašević uskoro će se, kroz 24 sata, javiti putem ekskluzivnog streama na nacionalnom mediju Tportal i progovoriti o pjesmi za Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije