SREBRNA DIPLOMA Zbor J.Š. Slavenski uspješan i u Tuzli

Međunarodno natjecanje zborova ‘Lege Artis – 2017’, koje je od 1. do 4. lipnja održano u Tuzli (Bosna i Hercegovina), okupilo je više od 700 zborskih pjevača različitih uzrasta iz 5 europskih zemalja.

Natjecanje se održalo u pet kategorija: dječji, muški, ženski i mješoviti zborovi te mali vokalni sastavi. Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski nastupio je u kategoriji mješovitih zborova u kojem se natjecalo još 8 zborova iz Slovenije, Srbije, Poljske te Bosne i Hercegovine. Kao jedini predstavnici Hrvatske u ovoj kategoriji članovi “Slavenskog” na najbolji su mogući način prezentirali hrvatsko zborsko pjevanje i hrvatsku kulturu.

Osvojena je 2. nagrada stučnog žirija (srebrna diploma) što je još jedan veliki uspjeh ovog amaterskog zbora, jer treba napomenuti da su bolji bili samo zlatni zborovi koji su ušli u Grand Prix natjecanja, a to su dva zbora iz Slovenije i jedan iz Sarajeva u kojima pjevaju većinom studenti glazbenih akademija.

Članovi “Slavenskog” kao istinski amateri prema riječima stručnog žirija pjevali su s najviše emocija i imali jedan od težih programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije