Božićni koncert u čakovečkoj crkvi sv. Nikole biskupa

U srijedu, 28. prosinca s početkom u 19:30 sati u čakovečkoj crkvi sv. Nikole biskupa održat će se tradicionalni Božićni koncert. Nastupaju Tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan Stipić’ iz Čakovca te Zbor ‘Josip Štolcer Slavenski’ također iz Čakovca, pod dirigentskom palicom Senke Bašek Šamec, prof. i Borisa Novaka, prof.

Pjevački zbor ‘Josip Štolcer Slavenski’ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. godine nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 500 pjevača – amatera.

Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom Novigradu Istarskom, dobitnik četiri Srebrne plakete HSK na susretima održanim Rijeci, u Novom Vinodolskomi Novigradu Istarskom. Osvojili su 1. nagradu na 44. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu 2011. godine te na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju 2016. godine.

2006., 2008. i 2009. godine proglašeni su najboljim zborom Susreta hrvatskih pjevačkih zborova. Od početka 2005. godine, zbor vrlo uspješno vodi Senka Bašek – Šamec prof. kao dirigent i umjetnički voditelj.

Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan – Stipić’ osnovan je na prijelazu 1997. na 1998. godinu u okviru Udruge tamburaša Međimurja. Inicijator osnivanja bio je Stjepan Bujan koji je ostao dirigent do 2005. godine. Težnja osnivača bila je promicanje bogate međimurske glazbene baštine, njegovanje sviranja tambure, te razvijanje ljubavi mladih ljudi prema tom međimurskom glazbalu.

Krajem 1998. započinju redoviti nastupi na mnogobrojnim manifestacijama diljem naše domovine, ali i nastupi u inozemstvu. Tamburaški orkestar je osvojio vrijedne nagrade i priznanja te pohvale za svoje izvrsno muziciranje.

Ove godine tamburaši su zajedno sa svojim dirigentom profesorom Borisom Novakom osvojili Zlatnu plaketu ‘Paje Kolarića’ u kategoriji komornih orkestara i Zlatnu plaketu ‘Paje Kolarića – s najvećom pohvalom’ kao orkestar s najviše bodova na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku.

Na ovogodišnjem Državnom susretu tamburaških sastava i orkestara održanom u Dugom Selu osvojili su prvo mjesto u kategoriji tamburaških orkestara. Orkestar uspješno vodi profesor Boris Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije