RODNI KRAJ uz Nikolu Pokrivača – Pomozimo i dajmo šansu životu

U petak, 9. lipnja, u suradnji s Općinom Sveti Martin na Muri uz potporu Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, NK Polet i NK Bratstvo održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

>>> MEĐIMURCI žele pomoći Nikoli Pokrivaču i donirati matične stanice
>>> NIKOLA POKRIVAČ (31) ‘Borim se za život, bolest mi se vratila…’

– OvA akcijA upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira se potaknuta teškom životnom pričom našeg nogometnog reprezentativca, 31-godišnjeg Nikole Pokrivača oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem – kaže načelnik Dražen Crnčec.

U Nikolinom rodnom Svetom Martinu na Muri akcija će se održati od 15,30 do 17,30 sati u kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri (iznad prostora Općine), Trg Svetog Martina 7.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 54.034 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 70 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije