FOTO Aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tokom svibnja

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, tijekom svibnja održali su ukupno 10 preventivnih akcija.

Policijska postaja Čakovec

U srijedu, 3. svibnja u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića, u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave osječke–baranjske, održana je preventivna akcija “Poštujte naše znakove – biciklirajmo zajedno”. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec građanima Osijeka prezentirali su rad Mobilnog preventivnog centra i policijske biciklističke ophodnje, te simulaciju rada uređaja “Agility Bord” i pijanih naočala.

U subotu, 13. svibnja od 17 do 19 sati u Pribislavcu, na prostoru aerodroma u sklopu održavanja taktičko – pokazne vježbe “Aerodrom 2017.”, policijski službenici proveli su preventivnu akciju “Zajedno do veće sigurnosti”, kojom prilikom je građanima posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od krađa u domove, koje mogu poduzeti samostalno.

Policijska postaja Prelog

U petak, 12. svibnja od 12.30 do 18 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog, Mobilnim preventivnim centrom sudjelovali su na Sportskim igrama mladih u Prelogu. Posjetiteljima info punkta (djeci i roditeljima) održana su kraća predavanja vezana uz sigurno kretanje u prometu te su upoznati s opasnostima koja se mogu pojaviti prilikom korištenja interneta i kako ih izbjeći.

Ovom prilikom, info punkt posjetilo je visoko izaslanstvo Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, kao i državna tajnica za sport Janica Kostelić, koji su upoznati s Mobilnim preventivnim centrom kao i aktualnom preventivnim programima i projektima Policijske uprave međimurske.

Dane, sa 16. na 17. (s utorka na srijedu) i sa 17. na 18. svibnja (sa srijede na četvrtak) od 22 do 1 sati ispred diskoteke Šampion u Domašincu, za vrijeme održavanja “Maturantskih partyja”, posjetitelji info punkta upoznati su sa zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti kako bi spriječili mogućnost da postanu žrtve kažnjivih ponašanja s naglaskom na mjere prevencije od krađa te posljedicama zlouporabe alkohola i zakonskim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska postaja Štrigova

Dane 19., 20. i 21. svibnja (petak, subotu i nedjelju) u Štrigovi tijekom održavanja kulturno-turističke manifestacije “Urbanovo” policijski službenici Policijske postaje Štrigova proveli su preventivnu akciju “Zajedno do veće sigurnosti”. Kroz preventivne aktivnosti ove akcije građani su informirani o raznim mogućnostima samozaštitnog ponašanja, koje uvelike može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Postaja prometne policije Čakovec

U utorak, 23. svibnja od 8 sati do 12.10 sati u III. Osnovnoj školi Čakovec uz potporu policijskih službenika, Jumicar Hrvatska organizirao je “Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar Hrvatska”, gdje su učenici vožnjom u autićima na mini poligonu učili o pravilnom kretanju u prometu.

U četvrtak 25. svibnja od 11 do 13 sati u Ivanovcu, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu s posebnim naglaskom na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila ponašanja u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije