DDICP ČAKOVEC U sklopu Dana otvorenih vrata udrugu posjetilo 60-ak ljudi

U petak, 26. svibnja Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije otvorilo je svoja vrata članovima, obiteljima članova DOSTI Čakovec, javnosti, medijima i svima zainteresiranima koji su se željeli upoznati s njihovim radom.

Dani otvorenih vrata održali su se na lokaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Ante Starčevića 1, Čakovec u vremenu od 10:30 do 13 sati. Posjetilo ih je 60-tak članova, partnerskih organizacija i ostalih osoba koji su se željele upoznati s radom udruge.

Posjetitelji su se imali prilike upoznati s članovima, zaposlenicima, radom udruge, uslugama koje pružaju te projektima i programima koje provode. Tako su goste na početku druženja upoznali s aktivnostima i ciljevima njihovog najznačajnijeg programa ‘Ponudimo još više’ koji upravo završava, nakon 6 godina provedbe. Završetak programa obilježen je zajedničkim druženjem korisnika programa u prostorima udruge.

Vrijedni članovi DDICP-a, korisnici poludnevnog boravka izložili su svoje kreativne radove koje su izrađivali u sklopu kreativnih radionica poludnevnog boravka. Izložili su i predmete koje izrađuju osobe s invaliditetom zaposlene u društvenom poduzeću ‘Naš izvor’.

Organizirano je i druženje u prostorima udruge, kako bi posjetitelji kroz razgovor stekli uvid u djelovanje i poslovanje Društva, a sve sa svrhom stvaranja prostora za sklapanje novih prijateljstava i razbijanja predrasuda o osobama s invaliditetom.

Društvo organizacijom ovakvih manifestacija nastoji pomoći svojim članovima u ostvarivanju svojih prava kao osoba s invaliditetom te senzibilizirati javnost za potrebe osoba s invaliditetom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije