DANI ŠIBE I RIBE Prvi dan začinjen ribljim specijalitetima i glazbom

Već prvi dan četrnaestog izdanja kotoripske kulinarske, zabavne i turističke manifestacije ‘Dani šibe i ribe’ po mnogo čemu nadmašio je sve dosadašnje, a sve u režiji Općine Kotoriba.

Miris ribljih specijaliteta s prostora sportskih terena OŠ Jože Horvata Kotoriba naprosto je mamio njihove ljubitelje. I došli su oni u velikom broju, a tu su ih spremni dočekali na Ribijadi predstavnici čak 19 mjesnih udruga koji su se naprosto nadmetali čija će ponuda biti bolja, koja će od njih do svoga kulinarskog mjesta privući što veći broj sladokusaca.

A takvih je bilo izuzetno mnogo koji su ovamo pristizali ne samo iz Kotoribe i okolnih mjesta, već i daleko šire. Ponudu su upotpunili gosti Općine Kotoriba, članovi Udruge PSIOS pod pokroviteljstvom TZ Baranje i Grada Belog Manastira prezentiravši nam pripremu šarana na rašljama i baranjski specijalitet kuhanja graha u ćupu.

Sve je to ‘planulo’ vrlo brzo, no nitko nije ostao prikraćen za željeno. – Vi me iznenađujete. Iz godine u godinu rastete na bolje, poručila je prva gošća prvog dana zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

Jela su svima prijala jer su ih dodatno ‘začinile’ svojom svirkom, glasom i stasom sve popularnije koprivničke tamburašice Cure iz centra, znane kao CICE. Trajala je njihova svirka dugo, vrlo dugo jer se ni u jednom trenutku nisu štedjele, dobrano napunivši prostore ispod mega šatora, a pod njim i plesni podij.

Ti prostori su se počeli do kraja puniti kada se približio 21 sat, kada su na scenu uz silne ovacije stupili članovi virovitičkog rock pop sastava Vatra, predvođeni vodećim vokalom Ivanom Dečakom.

Oni u dvoipol satnom nastupu nisu štedjeli sebe, a bome ne i blizu tisuću posjetitelja koji su ih zdušno pratili, bodrili, podržavali s njima sudjelovali u realizaciji koncerta pa slobodno možemo reći kako su gotovo doslovce ‘zapalili’ sve njih.

Stoga i ne čudi što je Dečak s pozornice otvoreno kazao kako ih bodri publika za koju se ni u snu nisu nadali da može nadmašiti veće sredine od Kotoribe. Poslije njih, negdje blizu ponoći, na pozornicu su došli članovi after party grupe Pisofkejk koji su svirali tako dugo dok i oni najuporniji nisu postali doista umorni.

Kao i svake godine, već nekoliko godina unatrag, obol manifestaciji dale su odbojkašice rekreativke iz Svete Marije, Pribislavca i dvije ekipe domaćica. U njihovom međusobnom natjecanju najviše uspjeha su imale Pribislavčanke.

Valja dodati kako su Kotoripčanima došli u goste prijatelji iz prmurskog naselja Hotiza s kojima oni održavaju suradničke odnose glede sličnih manifeastacija.

Danas, drugoga dana, sve započinje u 11 sati izložbeno prodajnim sajmom i predmeta od šibe, rukotvorina licitarskih i autohtonih proizvoda. S nestrpljenjem se, uz motorizirane goste, očekuje dolazak vlaka koji iz Varaždina polazi u 12:15 sati i koji će stajati na svim usputnim postajama kako bi besplatnom vožnjom u ovaj međimurski kutak stiglo što više namjernika jer ih ovdje očekuje pregršt novina uz zabavni nastup grupe Pisofkejk, kulturno umjetničkog programa u 15 sati te dva sata poslije nastup Bosutskih bećara, hrvatskog tamburaškog sastava iz Vinkovaca.

Bit će tijekom dana niz popratnih sadržaja s najzanimljivijim, prezentacijom pletenja proizvoda od šibe, lov ribe iz bazena, a čeka nas izložbeno-prodajni sajam rukotvorina, poljoprivrednih i autohtonih proizvoda. Neizostavno treba spomenuti ugostiteljsku ponudu iz koje izdvajamo kotoripski specijalitet – šaran na rašljama.

Vlakom se možete vratiti kućama u 18:32, 22:19 i 22:40 sati.





Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije