FOTO Dan COO Čakovec – svečanost drugačija od drugih

Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježen je danas u popodnevnim satima u Centru za kulturu Čakovec. Bio je to događaj koji su uveličali brojni gosti i uzvanici, a najdraži su bili njihovi umirovljenici i roditelji učenika.

Vidjeli smo kolažnu priredbu koja je bila isprepletena naporima polaznika Centra da se pokažu u svojoj punini, a u čemu su u cijelosti uspjeli prije svega zahvaljujući njihovim profesorima koji su se jednako dobro i samozatajno uklopili u njihov program.

– Naše aktivnosti su okrenute prema potrebama naše djece što je dokaz da smo u posljednje vrijeme postigli prepoznatljive rezultate, a što nam je najvažnije. Raduje što su naši učenici sve više uključeni u našu lokalnu zajednicu, naš grad. Možete ih vidjeti, prepoznati njihov široki osmijeh na ulicama grada, oni su dio naše zajednice- istaknula je u nastupnom govoru Dragica Benčik, prof. ravnateljica Centra.

Dodala je kako sve svoje aktivnosti u ustanovi provode uz pomoć institucija, društvenih i privatnih poduzeća koji im daju donacije kojima je cilj osigurati što bolji život i rad učenika kako bi zajednica postala zajednica koja nije pretijesna ni za koga.

Spomenula je čimbenike koji se trude da Centar napokon 46 godina dobije prostore koje odavno zaslužuje.

– Kad se spoji sve skupa, ono što smo učinili i što činimo herojskim radom naših zaposlenika koji rade sa 170 polaznika onda moram istaknuti slijedeće-ako na zemljopisnoj karti Hrvatske postoji Grad heroj Vukovar, onda na karti hrvatskih škola postoji škola heroj, a to je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec – istaknula je ponosno profesorica Benčik.

To je svojim riječima potvrdila gošća svečanosti zamjenica međimurskog župana Sandra Herman dodavši kako je Centar međimurski ponos. Hrvoje Šlezak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak je istaknuo kako je, kada su djeca s teškoćama u pitanju, ova škola najbolja u državi i da kao takva već odavno zaslužuje novo zdanje za čiju će se gradnju osobno založiti pa je rekao kako se nada kako će proslava Centra iduće godine biti na novim temeljima.

Grad Čakovec je na svečanosti predstavljala Boška Ban Vlahek, a tu je bila i Vladimira Brezak, viša savjetnica pri Agenciji za odgoj i obrazovanje kao i Zlatko Bukvić, predsjednik Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske. Slavljenici su imali i svoje goste iz Slovenije. To su bili djelatnici i učenici dvojezične škole iz Lendave s kojima Centar godinama surađuje.

Još riječ, dvije o programu. Preko njega je djeci i mladima s većim razvojnim teškoćama dana mogućnost da pokažu sve svoje sposobnosti pa su neki u tome nadmašili i sami sebe postavši ravnopravni pojedinci s ljudima koji su ih u programu okruživali, a to su bili njihovi profesori. Oni su bili ti kojima se posebno pljeskalo kada su nam izveli show Tvoje lice zvuči poznato. Bilo je to nešto neviđeno, nenadmašno. Stoga i njima duboki naklon.

U svečanost nas je pjevanjem državne himne uvela Samanta Grahovec, a duet Filipe Zubić i Petra Jovića Vladušića uz gitarističku pratnju Gorana Brleka posjetio nas je na ljepotu međimurske pjesme.

Još će dugo odzvanjati završne riječi vrsne voditeljice priredbe Tatjane Žižek, prof. kojima je aludirala na san ljudi iz Centra: – Hoće li doći red na nas, na našu školu novu. Tko li za to osigurati lovu?

Kažu nam često da mi smo na redu kad osobno žele narod da povedu. Pomažemo si sami pa smo vječni optimisti. Dođite i dogodine i provjerite jesmo li se pomakli na nečijoj prioritetnoj listi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije