FOTO 40 balona za 40 transplatiranih u Međimurju!

Udruga dijaliziranih i transplatiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije u tjednu od 20.-26. svibnja 2017. obilježila je tjedan transplatiranih. Promotivni materijali, mjerenje krvnog tlaka, donorske kartice te dijeljenje balona mališanima u petak pak su na Trgu Republike obilježili Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva.

Članovi Udruge na čelu s predsjednicom Teom Mikec ovom su prilikom brojne Međimurke i Međimurce upoznali s dostignućima transplatacijske medicine.

– U ovom trenutku udruga broji oko 90 članova starije životne dobi, dok je njih 40 transplatirano, a 50 na dijalizi. Ujedno, svaka osoba može postati donor ispunjavanjem donorske kartice – napomenula je Mikec.

Svojim dolaskom akciju je podržao i župan Međimurske županije Matija Posavec te svojim prisustvom, ali i prigodnim obraćanjem potvrdio kako Županija podupire i prati rad ove vrijedne Udruge.

– Bitno je javnost upoznati i skrenuti pozornost na plemenitost najdubljeg čina ljudskosti i najviše razine svijesti – darivanje organa. Hvala svim donorima i njihovim obiteljima koji su plemenitim postupkom spasili brojne živote – rekao je župan Posavec.

Na samom kraju obilježavanja nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva kao i samog tjedna transplatiranih u nebo je pušteno 40 balona, jer upravo toliko u Međimurju ima trenutno transplatiranih.

Pušteni su iznad Međimurja kao zahvala svim darivateljima zahvaljujući kojima su spašeni mnogi životi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije