AIRSHOW Očekuje se 25 tisuća ljudi i do sada neviđeni spektakl na nebu

Aeroklub Međimurje jedan je od najaktivnijih aeroklubova u Hrvatskoj, a posebno smo ponosni da smo sa svojim članovima u Domovinskom ratu bili osnivači Eskadrile lake borbene avijacije Čakovec te da su naši članovi dali svoj udio u obrani Republike Hrvatske.

Dio naših članova nakon Domovinskog rata ostao je u djelatnoj vojnoj službi. Ove godine slavi se i velika obljetnica-70 godina postojanja Kluba. S ponosom obavještavamo širu javnost da priređujemo najveću avio priredbu u Hrvatskoj sa vrlo atraktivnom programom, neviđenim u Hrvatskoj.

Rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali Zlatko Železnjak, predsjednik kluba, i Zoran Braniša, direktor Aeromitinga.

– Vrijeme je da se ponovno, nakon 2009. godine, pojavimo na avio- sceni kako bi pokazali da smo tu, da možemo i moramo organizirati nešto takvoga – istaknuo je klupski predsjednik i dodao kako je primarni cilj popularizirati letački sport među mladima i na taj način obnoviti tradiciju. Stoga će za mlađe od 15 godina ulaz biti besplatan, a za starije posjetitelje će cijena ulaznica biti 25 kuna.

Interes za ovaj spektakl je neviđen pa je najavljen dolazak blizu 25.000 namjernika. Kako i ne bi kada će se ovdje pojaviti najatraktivnije letjelice mađarskog (Gripen JAS-3m), austrijskog (Eurofighter Typhoon) i našeg zrakoplovstava. Od naših letjelica najavljen je dolazak Canadair CL 415, MIG-21 i Krila oluje koje će zatvoriti program negdje oko 18 sati, a sve će započeti te nedjelje već u 8 sati pa do 12 sati razgledavanjem letjelica da bi onaj najatraktivniji program započeo u 13 sati.

I subota će biti dan posvećen različitim aktivnostima u Zračnoj luci Pribislavec o čemu detalje donose klupske web stranice s napomenom da neće biti panoramskih letova.

Skrenuta je pozornost na privremenu regulaciju prometa koja će te nedjelje biti drugačija od običajne i provodit će se u suradnji s PU međimurskom i Općinom Pribislavec. Bit će zatvoreni šumski prilazni putovi mjestu i oni će služiti samo kao požarni.

U Ulici A. Starčevića bit će zatvoreni prilazni putovi prema livadi, osim ulice I.G. Kovačića koja će biti službeni prilaz zračnoj luci, a kroz poljske putove će se dolaziti na livadno parkiralište koje će biti osigurano s dovoljno mjesta. Dakle, postojat će tri službena ulaza. Jedan klasični za zračnu luku, jedan će biti od pravca Belice, a jedan od strane Pribislavca.

– Uvažavajući tradiciju i iskustvo u organiziranju zrakoplovnih priredbi, možemo vam obećati da će ova zrakoplovna priredba biti popraćena velikim interesom javnosti, te će svojim programom biti najbolja avio priredba u Hrvatskoj – poručili su organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije