ZANIMLJIVI gosti i posjetitelji u Centru dr. Rudolfa Steinera

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zajedno sa saborskim zastupnikom Darkom Horvatom posjetio je Centar dr. Rudolfa Steiner.

– Iskoristili smo priliku kako bi ih upoznali sa sadašnjim radom na polju biodinamičke poljoprivrede, idejama i izazovima te projektima koje Centar planira u budućnosti. Realizacija Centra za BD poljoprivredu koja je započeta prije 10 godina, danas živi u velebnom zdanju zgrade Centra i svojim programima povezuje različite sfere rada dr. Rudolfa Steinera.

Pozitivnih dojmova ministar podržava nastojanja Centra u provedbi BD poljoprivrede na terenu, te vidi rast Centra kroz sustavno organiziranje svih zainteresiranih za ovaj vid poljoprivredne proizvodnje – kaže Dijana Posavec, ravntaeljica Centra.

Karl Vogrinčić – biodinamički pčelar iz Maribora povodom Svjetskog dana pčela održao je predavanje u Centru o pčelarenju i apiterapiji govoreći pri tom o važnosti pčela u ekosustavu, o jedinstvenom načinu pčelarenja kojeg primjenjuje te o nužnosti osvješćivanja mlađih generacija o važnosti pčela u ekosustavu.

Antropozofi iz Helsinkija Risto Ekholm sa suprugom posjetili su Centar te ih upoznali sa radom antropozofskog društva i biodinamičkih proizvođača u Finskoj, te u ostalim skandinavskim zemljama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije