TJEDAN TRANSPLANTIRANIH u Čakovcu, organizirane brojne aktivnosti za građane

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije organizira tjedan transplantiranih, od 20. do 26. svibnja na Trgu Republike u Čakovcu.

Na trgu Republike, u vremenu od 10 do 13 sati udruga će imati štand gdje će se svim zainteresiranim građanima mjeriti krvni tlaka, dijeliti promotivni materijale te donorske kartice.

Uz to, bit će pozvan mađioničar koji će svojim zanimljivim trikovima razveseliti svu djecu, a i odrasle, dok će članovi udrugu djeci dijeliti balone i bombone.

Cvijeće u znak zahvalnosti

Isto tako, 22., 23. i 24. svibnja udruga će imati štand na Trgu Republike, u vremenu od 15 do 18 sati, gdje će se svim zainteresiranim građanima mjeriti krvni tlak, dijeliti promotivni materijali, donorske kartice, dok će mađioničar svojim trikovima zabavljati djecu.

26. svibnja nastavit će tjedan transplantiranih, ali taj dan je poseban jer se obilježava nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva pa ćemo tom prigodom, u vremenu od 9 do 09:45, pokraj ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec, kraj spomen ploče posaditi cvijeće u znak zahvalnosti svim darivateljima i njihovim obiteljima zahvaljujući kojima danas mnogi žive.

Nakon sadnje cvijeća uputit ćemo se na Trg Republike i od 10 do 13 sati imati štand uz mjerenje tlaka, dijeljenje promotivnih materijala, donorskih kartica, mađioničara.

Baloni za transplantirane

I za kraj tjedna transplantiranih i obilježanja nacionalnog dana darivanja organa i tkiva, članovi udruge u nebo će pustiti 40 balona, koliko i ima trenutno transplantiranih osoba u Međimurju.

– Ovim događajem želimo građanima skrenuti pozornost o važnosti doniranja organa, te uz promotivni materijal kako da sačuvaju bubrege i srce zdravima, jer nikad se nezna kad se može nekome desiti to što se desilo nama koji smo sada transplantirani i onima koji još uvijek čekaju na transplantaciju – poručuju iz udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije