FOTO Informatička radionica za umirovljenike ‘I mi bi surfali’

Danas (utorak) je u prostorima TIC-a za skupinu od 17 umirovljenika Međimurske županije bilo veoma svečano. Njima su uručene potvrde o uspješno završenim informatičkim radionicama-osnove obrade teksta i korištenje interneta.

U informatičko opismenjavanje, koje je i kod ove populacije postala nasušna potreba, uključio ih je Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije posredstvom Studija Žerjav d.o.o. preko 18 školskih sati s njima je radila dipl. informatičarka Ivana Ružić koja je izrazila zadovoljstvo uspješnosti polaznika.

Glavni ‘krivac’ za ovo stručno okupljanje ljudi treće životne dobi je Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza, kazavši kako informatičko opismenjavanje ne bi bilo moguće da im u tome nisu pomogli sponzori, a to su Grad Čakovec i Međimurje-plin d.o.o. Čakovec.

– Ja im ovom prilikom zahvaljujem – istaknuo je Pfeifer te dodao kako je njih informatika zaobišla, a s obzirom da neki imaju vremena i želje došlo je do ove realizacije.

Najavio je kako će ovi s potvrdama na viši stupanj informatičkog opismenjavanja, a najesen će pokušati u to opismenjavanje uključiti još veći broj umirovljenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije