MATURANTI pod budnim okom uz građanske ophodnje i video nadzor

PU međimurska podsjeća kako će preventivna akcija Coolijada 2017. (Dani maturanata) trajati od 16. do 19. svibnja, dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u petak, 19. svibnja s početkom u 14 sati, kada će se formirati jedinstvena kolona svih maturanata kod Ekonomske i Trgovačke škole.

>>> MATURANTI jeste li spremni? Donosimo program ‘Coolijade’

Završna svečanost održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanata, odnosno najmaturantice, te najoriginalnijeg razreda.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca bit će organizirane “građanske ophodnje”, koje će sačinjavati policijski službenici i roditelji učenika završnih razreda. Njihova osnovna uloga je obilazak svih lokacija na kojima će se okupljati maturanti kako bi se spriječila nepoželjna ponašanja.

– U razdoblju od 16. do 19. svibnja na području grada Čakovca policijski službenici PU međimurske, temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članka 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, a radi sprječavanja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i prekršaja obavljat će snimanje javnih mjesta audio – video uređajima, i to 16., 17. i 18. svibnja od 12 do 20 sati, te 19. svibnja od 12 do 24 sata.

Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje neželjenih događaja, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, kao i sigurnost drugih građana, ne oštećuju imovinu i prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, dok roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste prava i dužnosti, te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci. Pritom, neka ih usmjere i potaknu na društveno poželjno i prihvatljivo ponašanje – poruka je iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije