UČENICI Tehničke škole Čakovec pomogli Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom

Dana 25. travnja Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije posjetili su učenici 1. razreda – strojarski računalni tehničar, Tehničke škole Čakovec pod vodstvom razrednice Renate Turk i knjižničarke Sandre Vidović.

Tehnička škola Čakovec provodi hvale vrijedan projekt pod nazivom ‘800 koraka za bolji svijet’ u sklopu kojeg je svaki razred osmislio način kako humanitarno djelovati.

Učenici su odlučili pomoći Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, ciljano djeci koja koriste uslugu logopeda. Pomoć djeci s teškoćama imala je tri komponente. Učenici su samostalno izradili didaktički materijal, u obliku mape, potreban za rad logopeda s djecom s teškoćama. Posebna vrijednost didaktičkog materijala je to što su ga upotpunili svojim crtežima.

Učenici su sakupili i darovali potrošni školski pribor za rad logopedinje s djecom s teškoćama u govoru, kao što su tempere, vodene boje, pastele, bojice, flomasteri i drugi pribor.

Dodatno, uključili su se u humanitarnu akciju koju provodi DOSTI pod nazivom ‘Za dječji osmijeh’. Cilj humanitarne akcije je prikupljanje novčanih sredstava za nabavu logopedske opreme za djecu s teškoćama u razvoju. Prikupljeni novac uplatili su na žiro račun otvoren posebno za te namjene.

Učenicima su zaželjele dobrodošlicu predsjednica Društva Miljenka Radović i logopedinja Tatiana Bubek. Predsjednica je upoznala prisutne s radom Društva a logopedinja se, izražavajući iskrenu radost, zahvalila na primljenim donacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije