HUMANITARNI PROJEKT Igrajte golf i pomognite Udruzi za autizam Pogled

Lions klub ‘Zrinski’ Čakovec je danas (srijedu) na prostoru ispred Gradskih bazena ‘Marija Ružić’ u Čakovcu održao konferenciju za medije na kojoj je predstavljen humanitarni projekt ‘Pogled na golf’.

Predstavili su ga Miodrag Novosel i Miljenka Toplek ispred Lions kluba ‘Zrinski’ te Dalibor Kuhta ispred Udruge za autizam ‘Pogled’ iz Nedelišća kao i Tomica Horvat.

– Mi već godinama djelujemo na organizaciji humanitarnih akcija pa smo tako odlučili formirati novi projekt imena ‘Pogled na golf’ istaknula je Miljenka Toplek, predsjednica kluba. Rekla je kako će se akcija provoditi 13. svibnja s početkom u 10 sati i trajat će do 22 sata na lokaciji Mini golf terena u sklopu Gradskih bazena ‘Marija Ružić’ u Čakovcu.

Učešće u igri plaćat će se 30 kuna s mogućnošću donacija za udrugu, a sva sredstva će biti donirana Udruzi za autizam ‘Pogled’ iz Nedelišća. Prikupljena novčana sredstava će se ciljano upotrijebiti za nabavku didaktičkih igrala i materijala potrebnih za stvaranje novih pogleda na svijet te djece. Inicijator ovog projekta bio je Miodrag Novosel koji je pojasnio okvirna pravila igre prilagođene svim dobnim skupinama od djece do djedova i baka.

– Potrebno je samo malo dobre volje i rekviziti koji će biti osigurani, jedna palica za mini golf i loptica. Trebat će, sa što manje pokušaja, kroz 18 igračkih polja, lopticu ugurati u rupu. Sami sudionici u igri će po svojoj savjesti bilježiti bodove koje će organizatori po okončanju igre zbrojiti.

Neće se posebno proglašavati pobjednici jer oni su svi koji će biti uključeni u akciju, ali će se glede statistike, zbog budućih godina, voditi evidencija – istaknuo je Novosel. Rekao je kako će u akciju biti uključeni studenti Međimurskog veleučilišta koji će ovdje biti u sklopu svoje stručne prakse kolegija Menadžmenta turizma i sporta.

Izrazio je vjeru kako će se kroz ovu jednostavnu igricu u humanitarnu akciju uključiti velik broj Međimuraca i da će doći bez obzira na vremenske uvjete jer se mini golf može igrati i pod kišobranima, a do odgode će doći jedino ako će padati snijeg.

Da bi akcija bila što uspješnija punu truda su već sada uložili članovi Udruge ‘Pogled’. Dalibor Kuhta je rekao kako će oni u suradnji s Udrugom ‘Vitae’, koja je partner u akcijama ‘Pogleda’, osmisliti kolažne sadržaje preko nekih plesnih skupina s ciljem da se ljudi zabave. Bit će roštilja, majica za djecu, a medalje za sudionike su izradile mame na kreativnim radionicama.

Udruga ‘Pogled’ broji 140 članova, 140 djece koja je nažalost najveća udruga u RH. 85 % djece je s autizmom. Obećavamo da ćemo se odgovorno i transparentno prema javnosti odnositi prema prikupljenim sredstvima – poručio je Kuhta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije