DANI ŽUPANIJE U utorak o povijesti i Zrinskima, uz Europski tjedan

U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane, 15. dan obilježavanja, utorak, 2. svibnja donosi početak obilježavanja Europskog tjedna.

S početkom u 10 sati tako nas u Gradu Prelogu očekuje prva u nizu manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna u Međimurju, gdje će se promotivnim materijalima i letcima na glavnom trgu, informirati građani o Europskoj uniji, a edukativnim radionicama na otvorenom mališanima približiti pojam Europe.

Na općem odjelu Knjižnice i čitaonice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec otvorit će se izložba ‘Crtice iz čakovečke prošlosti’, autora Danijela Ciglarića te nam pritom donijeti dvadesetak do sada uglavnom javnosti nepoznatih fotografija iz prošlosti grada Čakovca i života njegovih stanovnika iz prve polovice 20. stoljeća.

Večernji dio programa u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije kreće u19 sati u zgradi Scheier, kada će Državni arhiv za Međimurje održati promociju vrijedne knjige ‘Historiografija o Zrinskima – izbor’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije