MURSKO SREDIŠĆE Mažoretkinjama 6 medalja i put na Europsko prvenstvo

Proteklog vikenda u Koprivnici se održalo se 21. državno prvenstvo u mažoret plesu. Na istom je sudjelovalo 23 tima iz cijele Hrvatske s oko 700-tinjak svojih mažoretkinja i mažoreta. Pedeset i dvije mažoretkinje Murskog Središća u dobnoj skupini minime mlađe, mlađi juniori i juniori svoj trud i rad prikazalo je u 8 različitih koreografija u raznim dobnim skupinama i kategorijama.

Tako su najmlađe plesale tradicionalni mažoret ples, grupu pom poni-mlađi, grupu-zastave, marširajuće grupe mlađi juniori i juniori te solo sa rekvizitima najmlađi Eva Varga, kadet Taša Goričanec i duet s rekvizitima kadeti Rahela Novinić i Nera Hranilović. Za ovakve rezultate generacije mažoretkinja u Murskom Središću rade godinama, a posljednjih 6 mjeseci puno truda, rada i odricanja za ove koreografije uloženo je od strane trenera Lare Podgorelec, Lucije Mutvar Bedić i Patricije Jambrošić te svih djevojčica i djevojaka.

Tako su ove godine osvojene: zlato – juniori – marširajuća grupa, zlato – juniori – grupa zastave, srebro – mlađi juniori – marširajuća grupa, srebro – minime mlađe – tradicionalni mažoret ples, bronca – mlađi – grupa pomponi i bronca – solo s rekvizitima Eva Varga te samim time plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u blizini Amsterdama.

Duet s rekvizitima kadeti Nera Hranilović i Rahela Novinić plasirale su se na 9. mjesto, a solo s rekvizitima kadet-Taša Goričanec plasirala se na 8. mjesto. Za grupu minima mlađih ovo je bilo prvo državno prvenstvo i bile su pravo iznenađenje istog, ostale djevojke imaju iskustva s natjecanjima i sve one sugestije sudaca i stručnih osoba s prijašnjih prvenstva pokušale su ispraviti, poboljšati te su tako došle do postignutih rezultata.

U grupi minime mlađe plesale su: Iva Tuksar, Jana Hren, Sara Vugrinec, Nadin Đura, Lena Hrženjak, Ena Peras, Lana Trstenjak, Eva Turk, Sara Novak, Katja Pokrivač, Marija Hatlek, Lorena Kovačić, Karla Žganec, Anja Medved, Gloria Šardi, Laura Hranilović, Ema Bogdan, Lea Kolar, Gita Podgorelec i Ema Brodar.

U grupi mlađi juniori plesale su: Ema Sobočan, Nika Drk, Roberta Radiković, Iva Horvat, Saša Matić, Pavla Nađ, Karla Hren, Sara Bogdan, Franka Kodba, Eva Varga, Arijana Srpak, Laura Kukovec, Alma Vuglač, Sara Debelec i Lana Žganec.

U grupi juniori plesale su: Taša Goričanec, Nera Hranilović, Rahela Novinić, Mia Sobočan, Anja Jambrešić, Karla Vršić, Maša Varga, Veronika Kontrec, Megi Kutnjak, Kristina Škvorc, Marija Lisjak, Marija Bogdan, Patricija Jambrošić, Nensi Tomašić i Ana Slamek.

Odlazak na ovo državno prvenstvo bilo je jedno veliko plesno i natjecateljsko iskustvo, velika motivacija za daljnji rad, ali i prekrasno druženje ispunjeno navijanjem za sve sudionike, smijehom i radosti što uopće imaju priliku prisustvovati na ovakvom velikom događaju i predstaviti kraj iz kojeg dolaze.

Osmijeh na licima djevojčica neprocjenjiva je slika, kao i njihovo zadovoljstvo. Sve ovo ne bi uspjeli bez truda, motivacije, velikih odricanja, dolazaka na treninge te veliku potporu roditelja, zajednice i sponzora koji podupiru rad i napredak Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije