ZLATO I SREBRO za mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca

Od 21. do 23. travnja 2017. u Koprivnici se održavalo 21. Državno prvenstvo u mažoret plesu. Među više od dvadesetak klubova iz svih krajeva Hrvatske, na tom natjecanju sudjelovale su i Mažoretkinje općine Donji Kraljevec. I to vrlo uspješno!

Od tri grupne koreografije s kojima su se ove godine predstavili, osvojili su 2 medalje – zlatnu i srebrnu, te jedno 4. mjesto. Zlatnu medalju, a time i kvalifikaciju na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj u listopadu ove godine, izborile su nakon napornog i marljivog treniranja, mlađe juniorke u kategoriji grupa s rekvizitima.

Zadivile su publiku svojom izvedbom, kostimima, scenografijom a ponajviše maštovitom koreografijom s potpisom njihove dugogodišnje, vrlo uspješne, trenerice Tihane Ledenko. Ove godine inspiracija je bio kompozitor Antonio Vivaldi i njegovo djelo “Četiri godišnja doba”.

Ovu grupu čine: Glavak Laura, Jesenović Sara, Strniščak Arijana, Dominić Doris, Naranđa Lana, Kovač Lea, Kolenda Nevia, Cirkvenčić Melani, Vuk Nadja, Sabol Rea, Šantavec Viktorija, Šupljika Nika i Sabol Rea. Sretan put curama u Nizozemsku!

Srebrnu medalju osvojile su djevojčice iz starosne skupine minime starije u kategoriji pomponi. U vrlo jakoj konkurenciji one su svima izmamile osmijeh na lica veselom i prpošnom izvedbom na temu popularne društvene igre “Čovječe ne ljuti se” i iza sebe ostavile i dosta starije djevojke. Ista grupa djevojčica (njih 17) natjecala se i u tradicionalnom mažoret plesu u kojem su zasjele na visoko 4. mjesto, te im je medalja izmakla za “dlaku”.

No, njihov plasman je ono što ih raduje, jer pokazuje mogućnosti i budućnost kluba. Naime, neke od tih djevojčica su sada prvi put nastupale na tako velikom natjecanju. Pred njima je još mnogo uspješnih nastupa i pobjeda. To su: Sokač Laura, Sokač Monika, Bajan Karia Veronika, Kramar Nikolina, Sokač Martina, Đurđa Lea, Goričanec Ena, Horvatović Lea, Grabant Eva, Tomašek Ana,Kočiš Iva, Mihoci Melani, Veselin Jana Dorotea, Križaj Mia, Kolenko Elena, Barlović Zita i Meglić Evelin.

Njih je uvježbavala Ana Jančec. Čestitke svim djevojkama na prekrasnim rezultatima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije