DJEČJI VRTIĆ CIPELICA Zelenom čistkom obilježili Dan planeta Zemlje

Cilj ‘Zelene čistke – jedan dan za čisti okoliš’ je podići svijest građana Hrvatske, posebice mladih, o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša. Djeca i mladi su budući nosioci društva te ih treba motivirati da preuzmu inicijativu i brigu za okoliš jer je ista presudna za kvalitetan i zdrav život.

Dan planeta Zemlje obilježen je u petak, 21. travnja u matičnom objektu Dječjeg vrtića Cipelica radnom akcijom čišćenja dvorišta igrališta. Vrijedna djeca svih jasličkih i vrtićkih skupina i njihove odgojiteljice, medicinske sestre te stručni tim pokupili su staro lišće i grančice koje su ovih dana otpale zbog loših vremenskih uvjeta i sakupili smeće koje je vjetar donio u vrtićko dvorište, u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost.

Sudjelovanje najmlađih u akcijama čišćenja od iznimne je važnosti jer su oni budući naraštaji koje treba osnažiti za aktivan doprinos očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima te podižu svijest o očuvanju okoliša.

Tijekom idućeg tjedna u područnim odjelima ‘Pirgo’, ‘Zvjezdice’, ‘Mrav’ i ‘Vjeverica’ i matičnom objektu ‘Cipelica’ planirane su zajedničke radne akcije uređenja dvorišta vrtića poput zajedničkog čišćenja i bojanja igrala, klupica, povišenih vrtićkih gredica, dovoza zemlje kako bi se poravnali zemljani dijelovi igrališta, uređenja pješčanika i postavljanja klupica.

Iz vrtića pozivaju sve volontere – roditelje djece polaznika, njihovu braću i sestre te djedove i bake da im se pridruže u akciji uređenja igrališta. Posebno im je drago što takve akcije uvijek iniciraju roditelji koji su im velika podrška u radu.

– Kroz takve oblike suradnje razvijamo kvalitetan partnerski odnos s roditeljima koji je temelj za stvaranje idealnih uvjeta za rast i razvoj njihove djece, istaknula je ravnateljica Gordana Šoltić Siladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije