MILANA STANIVUKOVIĆ iz DV Cipelica sudjelovala na eTwinning seminaru u Grčkoj

Od 23. do 25. studenog 2017. u Patrasu u Grčkoj održao se Multilateralni kontakt seminar ‘Kreativnost i digitalne kompetencije u eTwinning projektima u dječjim vrtićima’.

Na seminaru je sudjelovalo više od 70 sudionika iz 15 zemalja Europe. Hrvatsku je predstavljalo 5 sudionika, među kojima i Milana Stanivuković iz Dječjeg vrtića Cipelica, Čakovec.

Seminar je bio zamišljen kao niz radionica kroz koje bi se sudionici upoznali sa eTwinning platformom i procesom razvoja projektne ideje, kao i sa aplikacijama i programima koje odgajatelji i učitelji mogu koristiti u radu sa djecom na razne kreativne načine.

Jedna od radionica je poseban naglasak stavila na korištenje Bee-bot robota i ScratchJr. aplikacije, te njihova raznovrsna primjena na više razvojnih područja.

Većina aktivnosti seminara bila je zamišljena da omogući razmjenu iskustava, bolje upoznavanje odgajatelja i učitelja te uspoređivanje interesnih područja, kako bi se pojedinci sa sličnom projektnom idejom povezali preko eTwinning portala, te već za vrijeme trajanja seminara razradili ideju i registrirali projekt.

Domaćini iz Grčke su se potrudili da se svi sudionici osjećaju pozitivno i dobrodošlo, što se posebno moglo vidjeti u aktivnostima zabavno-edukativnog karaktera, poput večera, posjeta znamenitostima i muzejima, te prezentacijama grčkih narodnih plesova u kojima su mogli aktivno sudjelovati i polaznici seminara.

Na samom seminaru registrirano je 16 međunarodnih projekata, započeta su brojna eTwinning partnerstva, uz obećanje nastavka dobre suradnje i komunikacije preko eTwinning portala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije