Danas nešto prije podneva podno zidina Staroga grada u Čakovcu širio se je miris lovačkog gulaša, a kao produkt lovačkih umijeća 15 kuhara lovačkih društava Međimurja koji su spravljali gulaš od mesa divljači.
Te mirise, a još više okuse nastojali su svojim slušateljima Live emisija Hrvatskog radija 1 ‘Svakom loncu poklopac’ približiti njeni voditelji Mirko Fodor i Andro Tomović. Držimo da su u tome uspjeli jer su se svojski trudili da nađu prave sugovornike, odnosno kuhare ove lovačke finote.
U velikom kotlu skuhano je 600 litara gulaša, a kada bi ga podijeli na porcije ispada da je spravljeno njih više od 1.200, kazao nam je ponosno Mladen Lacković, tajnik Lovačkog saveza međimurske županije, nositelja manifestacije Dan lovnog kulinarstva.
Uz tu manifestaciju organizirano je natjecanje u spravljanju gulaša između međimurskih lovaca, ekipe Mladena Lackovića, i djelatnika turističkih zajednica Međimurske županije (Iva Vurušić Mađarić), grada Čakovca (Boška Ban Vlahek, Ksenija Zrna i Ria Pikl), Štrigove (Josip Mikec) i Murskog Središća (Rudolf Mesarić).
Gulaš su ocjenjivale provjerene međimurske kuharice, gosti podno velikog šatora i radijski voditelji. U glasovanju, degustatorima se više dopao gulaš turističkih djelatnika kojima je šef kuhinje bio Rudolf Mesarić.
Proglašenje je obavljeno izravno u eter u zvuke fanfara rogista Međimurskog lovačkog saveza. Mladen Lacković je manirom pravog sportaša stegnuo prijateljski ruku kapetanici Boški Ban Vlahek. Za to vrijeme brojni su namjernici i ove godine veliki kotao ispraznili za tili čas.