SVETI MARTIN Blagoslovljena ‘oldtimer’ vozila i njihovi vozači

Na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja 2017. je u Svetom Martinu na Muri, domaći župnik velečasni Ivan Herceg blagoslovio ‘oldtimer’ vozila, njihove vlasnike i vozače, kao i sve nazočne koji su se našli na Trgu Svetog Martina, na ovom tradicionalnom događaju, koji ujedno i označuje početak nove ‘oldtimer sezone’ za preko 200 međimurskih vozača i ljubitelja starinskih vozila na dva i više kotača.

Prije samog blagoslova velečasni Ivan je u župnoj crkvi služio Svetu misu za sve žive i pokojne članove ‘Oldtimer kluba Međimurje’, te svima poželio mirnu, uspješnu i radosnu sezonu vožnji po domaćim i stranim prometnicama, te na sve zazvao Božji blagoslov.

Lijepom događaju svoj doprinos dali su članovi Kuburaške udruge ‘Prva kubura’ iz Višnjice, predvođena svojim predsjednikom generalnom Zdravkom Jakopom, kao i Mješoviti župni pjevački zbor, mnoštvo ljudi te čelnici Općine i Turističke zajednice Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i Petra Novinščak, a svima njima riječi zahvale uputio je Franjo Belović, predsjednik svih međimurskih ‘oldtimera’ okupljeni u jednom klubu, koji gaje ljubav prema ovoj vrsti hrvatske kulturne baštine, kao i Antun Presečki, predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije