MEĐIMURCIMA osam pehara i četiri medalje na Brainobrainfestu

25. ožujka 2017. u športskoj dvorani ‘Dubrava’ u Zagrebu, održano je drugo međunarodno natjecanje Brainobrainfest 2017. Natjecalo se 470 djece iz 14 zemalja, a sudjelovalo je i 12 djece – Neda Grabrović, Gabriel Horvat, Viktor Štromar, Fran Ivan Marić, Grga Vresk, Ana Leskovar, Fabian Horvati, Ivano Lukačević, Nika Urem, Rea Lehkec, Helena Janušić i Luka Lukačević, iz Brainobrain centra Čakovec pod vodstvom licencirane trenerice Tatjane Jalšovec.

Natjecali su se u brzom računanju, 3 minute na abakusu ili pomoću mentalne aritmetike. Marljivost, upornost i trud donijeli su i ove godine odlične rezultate, osam pehara za izvrstan uspjeh, dvije zlatne medalje i dvije srebrne medalje.

Natjecanju su prisustvovali i sami osnivači Brainobrain programa braća Arulmaniyan Subramaniam i Anand Subramaniam iz Indije te direktorica Brainobrain Europa Klaudia Ehmer Vorgić. Brainobrain je inovativni program u kojem se uz pomoć drevnog azijskog računala – abakusa te uz uporabu metode neurolingvističkog programiranja, razvijaju intelektualne i životne sposobnosti i vještine djece.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u studenom prošle godine izdalo suglasnost za provođenje Brainobrain programa u svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj, uz prethodni dogovor s ravnateljima pojedinih ustanova. Pozitivno stručno mišljenje doneseno je na temelju činjenice ‘da se radi o vrlo korisnom programu koji u djece potiče koncentraciju, brzinu, točnost, vizualizaciju, samopoštovanje, kreativnost te brojne druge sposobnosti’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije