PREDSTAVA U PRELOGU ‘I živjele su sretno…?’

Na pozornici Doma kulture u Prelogu u petak, 31. ožujka gostovala je predstava Gradskog kazališta – Scena ‘Gorica’ s predstavom ‘I živjele su sretno…?’.

Tekst za ovu predstavu napisala je Nina Horvat, a predstavu je režirala Frana Marija Vranković. U glavnim su ulogama nastupile Jelena Hadži Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Doris Pinčić Rogoznica (Snjeguljica) i Selma Mehić (Bezimena).

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara pokazala je ova predstava u kojoj su se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu, našle Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena, djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled.

Kao i u izvornoj bajci Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije oni su se zaručili i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama?

Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s “instalebrity” svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkrila je posjetiteljima Doma kulture predstava ‘I živjele su sretno…?’, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije