TOP 5 Ovo je pet najčitanijih naslova u Knjižnici i čitaonici Kotoriba

Davne 1903. godine, kao jedna od prvih u Međimurju, u Kotoribi je s radom započela pučka knjižnica smještena u sklopu školske zgrade. Sama Knjižnica i čitaonica Kotoriba djeluje kao samostalna ustanova od 1. prosinca 2002. Od tada radi jedan djelatnik stručne poslove i poslove organizacije na pola radnog vremena.

Knjižni fond obogaćen je prošle godine s više stotina naslova različite tematike, od lektirnih naslova do najpopularnijih naslova beletristike, a nabavljeni knjižni fond financiran je od strane Općine Kotoriba i Ministarstva kulture RH.

Prema riječima ravnatelja ove ustanove Marija Friščića pet najčitanijih naslove prošle godine su:

1. Anna Todd: Poslije svega
2. Karin Slaughter: Duboki pad
3. J.D.Salinger: Lovac u žitu
4. Chris Carter: Ja sam smrt
5. Jane Ashford: Brak s potpunom neznankom

Animacijske aktivnosti u knjižnici bile su raznolike, od izložbi noviteta, poštanskih maraka, organizirani su posjeti vrtićkih grupa, te upoznavanje osnovnoškolske djece s djelatnostima knjižnice.

Knjižnica posjeduje lako dostupne fondove smještene na dječjem odjelu i odjelu za odrasle, te igraonicu za djecu i prostor za čitanje dnevnog i tjednog tiska, a posjetitelji mogu razgledati i ostavštinu Jože Horvata. Sve je dostupno u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Kotoriba, ponedjeljkom, srijedom i petkom poslijepodne, a utorkom i četvrtkom prijepodne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije