FOTO Tristotinjak vjernika na prvom Križnom putu u Goričanu

U nedjelju, 26. ožujka 2017. godine održan je prvi Križni put u župi svetog Leonarda u Goričanu. Geslo križnog puta bilo je ‘Križni put gospodina našega Isusa Krista’, te je u sklopu toga izdana knjižica istog naziva koju je pripremio župnik Josip Drvoderić.

Na Križni put krenuli su i stari i mladi mještani Goričana, ali i gosti iz Donje Voće. Križnim putem vjernici štuju muku Isusovu, te ponovno idu tragom posljednjeg zemaljskog Isusova puta. Kako mjesto Goričan ima puno kapelica, pilova, raspela i poklonca, Križni put na otvorenom održan je u samom mjestu.

Križ su nosili muškarci koji su se izmjenjivali u nošenju od postaje do postaje, a Isusovu muku kod svake postaje čitali su članice i članovi mješovitog crkvenog zbora. Razglas su nosili članovi Ceškog društva sv. Leonard, a regulaciju prometa obavili su članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Goričan.

Na svakoj je postaji pobožnost Križnoga puta završila korizmenim pjesmama u kojima su sudjelovali pjevači mješovitog crkvenog zbora župe Goričan, ali i svi ostali vjernici. Na prvom Križnom putu sudjelovalo je tristotinjak vjernika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije