OZDRAVI NAM TI Gorčansko srce kucalo za bolesnu Ivanu Šavora

>> Humanitarni koncert za bolesnu Ivanu Šavora iz Goričana (Nedjelja, 19.3.2017.)

Dvorana Doma kulture u Goričanu u nedjelju, 19 ožujka bila je ispunjena do posljednjeg mjesta ljudima dobre volje jer se tamo održavao humanitarni koncert ‘Veliko srce za Ivanu’.

Ivana Šavora je djevojka, studentica iz Goričana, oboljela od teške maligne bolesti. U prosincu 2015. godine dijagnosticiran joj je non-Hodgkinov limfon. Liječenje je započelo početkom veljače 2016. godine u KB Merkur u Zagrebu, gdje je i primila prvu kemoterapiju. Od tada počinje njezino liječenje, a koje će poprilično dugo trajati.

Osnovna škola Goričan, čija je bila Ivana učenica, pokrenula je akciju pomoći za Ivanu i njezine roditelje te organizirala današnji humanitarni koncert. Iz OŠ Goričan poslali su priopćenje javnosti:

‘U dogovoru s obitelji Šavora, koja zbog bolesti svoje kćeri Ivane proživljava vrlo teške trenutke, djelatnici OŠ Goričan osjetili su potrebu upoznati sve ljude dobre volje i velikog srca s problemima koji su snašli ovu obitelj nadajući se da će na taj način senzibilizirati javnost i pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj će se prikupiti određena financijska sredstva koja će ovoj obitelji olakšati svakodnevne brige i omogućitiroditeljima da svu svoju energiju usmjere na Ivanino izlječenje.’

Koncertu je bila prisutna Ivana sa svojim roditeljima i bratom. U kratkom razgovoru Ivana se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli njoj i obitelji, a svima će se zahvaliti jednim pismom. Ulogu organizatora koncerta preuzela je Udruga Mažoretkinje Goričan, Marjana Zorko, Petar Baksa, Martina Jakšić Rodiger i Osnovna škola Goričan. Program je vodila Mihaela Markišić.

U Goričan, na ovaj humanitarni koncert odazvali su se slijedeći izvođači: mališani Dječjeg vrtića Ružica, djeca iz Osnovne šklole Goričan; Sintia, Eva , Karlo i Lara , grupa Dobre vibracije, Viktorija Breznarić, Patricija Toma, Krunoslav Lajtman, Vladimir Tonka Košir, Damir Rodiger & Martina Jakšić, Pjevački zbor grada Preloga i Puhački orkestar Goričan.

Svi izvođači na pozornici su svojim nastupom i emocijama nesebično zaželjeli da Ivana čim prije ozdravi i što brzi povratak u normalan život. – Svi mi strepimo za njezino zdravlje, ali uvjereni smo da će Ivana pobijediti – rekli su izvođači.

Publika je pljeskom nagradila svakog izvođača, ali taj pljesak značio je Ivani veliku podršku za njezinu hrabrost, vjeru da će biti bolje i ozdraviti…

Ivanine riječi ‘Sretna sam kada se svakog jutra probudim, zahvalna sam na svakom danu što mi je dan, vesela sam kada pročitam lijepu knjigu, kada čujem super pjesmu na radiju, kada mogu fotografirati, šetati i uživati u prirodi, miru i spokoju koji ona pruža. Radujem se svakom novom danu, slavim svaki, pa i najmanji uspjeh, sretna samkada su i drugi sretni. No, najviše od svega htjela bih to podijeliti s drugim ljudima…’, lome i najtvrđa srca , slomila su mnoga srca prisutnih i suze iz oka su potekle.

Takvu hrabrost i vjeru u život nemamo recimo mi “zdravi”, čulo se među prisutnom publikom… Kako se Ivana nada i vjeruje da Bog ima neki plan za nju, da ju je bolest snašla kako bi naučila postati još boljom i zahvalnijom osobom. Župa Goričan je dan prije hodočastila u Krašić i tamo se molilo i zazivalo za njezino ozdravljenje ovom kratkom molitvom:

‘Oče dobri, po zaslugama blaženog Alojzija Stepinca, daj nam stamenu nadu, da nikad ne klonemo pod teškim udarcima vlastite sudbine, da se nikad ne ugasi svjetlo radosti i pouzdanja u tvoje veliko milosrđe, da spremni čekamo tvoj slavni dolazak. U te se, Gospodine uzdam! Amen’.

Hvala Ivani koja nas je okupila i potaknula na dobro. Ivani želimo brzi oporavak i svako dobro.

Za cijelu akciju otvoren je poseban žiroračun: HR 7123400091510848059 PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije