BIJELI MOST u Donjoj Dubravi u plavo – zelenoj kombinaciji

Poznati čakovečki umjetnik Damir Klaić-Ključ u suradnji sa Zaštitarsko-ekološkom udrugom Senjar-ZeuS obilježava Međunarodni dan rijeka (14.3.) i Dan voda (22.3.). Osmislili su niz izuzetno zanimljivih događaja.

Cjelodnevna manifestacija održala se u subotu, 18. ožujka kod visećeg Bijelog mosta u Donjoj Dubravi u suradnji umjetnika s brojnim lokalnim udrugama. Tom prigodom posjetitelji su mogli razgledati izložbu dječjih radova koja je bila priređena u interijeru vodenice u neposrednoj blizini mosta.

HGSS stanica Čakovec je istovremeno izvodila zanimljivu vježbu spašavanja na vodama te su potom zainteresirane posjetitelje provozali rijekom Dravom. Prezentirano je tradicionalno ispiranje zlata, a održala se i smotra više vrsta plovila, od sportskih kajaka preko raft gumenjaka do tradicionalnih dravskih šajki.

Središnji događaj bila je instalacija ‘Bijeli most’, plutajuća izložba fotografija. Ključ je cijelu subotu pripremao instalaciju posebno odabranih fotografija s tematikom zaštite prirode kako bi istaknuo potrebu očuvanja prirodnih rijeka.

Instalacija je popraćena sa svjetlosnim i zvučnim efektima na mostu, a posjetitelji su je mogli razgledati od 10 do 22 sata. Ujedno je udruga ZeuS, koja je još 1999. iznjedrila ideju, a kasnije i inicirala gradnju visećeg mosta, krstila ovaj objekat nadjenuvši mu ime ‘Bijeli most”.

Naime, želja je da most postane prepoznatljivo obilježje Donje Dubrave i da se ubuduće upravo ovaj naziv koristi u javnosti. Mnogobrojni su posjetitelji dali su obol očuvanju prirode i uživali u priređenom programu, a poseban je bio trenutak kada se upalila rasvjeta izložbe na otvorenom Bijelom mostu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije