OŠ GORIČAN Pokrenimo lanac dobrote i pružimo Ivani priliku da živi

U dogovoru s obitelji Šavora, koja zbog bolesti svoje kćeri Ivane proživljava vrlo teške trenutke, djelatnici OŠ Goričan osjetili su potrebu upoznati sve ljude dobre volje i velikog srca s problemima koji su snašli ovu obitelj nadajući se da će na taj način senzibilizirati javnost i pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj će se prikupiti određena financijska sredstva koja će ovoj obitelji olakšati svakodnevne brige i omogućitiroditeljima da svu svoju energiju usmjere na Ivanino izlječenje.

>>> Pismo hrabre Ivane Šavora (19) iz Goričana: Više od svega želim život

Uz pristanak Škole, roditelja i same Ivane, prenosimo dopis OŠ Goričan.

‘Prije više od godinu naša bivša učenica Ivana Šavora, studentica kemije, oboljela je od teške maligne bolesti. Dana 21. 12. 2015. dijagnosticiran joj je non-Hodgkinov limfom. Teško je kada bilo tko oboli od neke maligne bolesti, ali kada oboli mlada osoba, koja bi u tim godinama trebala otkrivati ljepote života, a ne se suočavati s teškim, dugotrajnim i mučnim terapijama, onda je to preteško za svakoga roditelja i s time se jednostavno nitko ne može suočiti niti pomiriti.

Ivanino liječenje započelo je 2. 2. 2016. u KB Merkur u Zagrebu kada je primila i prvu kemoterapiju. Otada je Ivana primila 13 kemoterapija i 23 zračenja. Prema prvim dijagnozama liječenje je trebalo trajati godinu dana, no nedavno jedošlo do novih komplikacija, a tumor se proširio pa se Ivanina borba nastavlja. Čekaju je nove kemoterapije i transplantacija matičnih stanica pa će njezino liječenje još poprilično dugo trajati.

Ivanina dijagnoza iz temelja je promijenila život ove obitelji. Njihov se život vodi na relaciji između bolnice i kuće, za njih ne postoje radni dani, vikendi, blagdani, samo dani provedeni u bolnici i dani kad odlaze kući u nadi i vjeri da je Ivana na dobrom putu – putu izlječenja. Sve one želje, snove i planove koje su do prije godinu dana gradili, zamijenila je samo jedna želja – želja da Ivana ozdravi i živi život svojih vršnjaka.

Tim željama pridružuju se njezini učitelji koji se rado prisjećaju vedre, komunikativne i marljive Ivane. Želimo joj da dobije svoju najtežu životnu bitku, da završi fakultet, da se zaljubi, da bude zdrava i sretna i da uživa u ljepotama života. Nažalost, Ivanina bolest i dugotrajno liječenje, koje još nije gotovo, ovu je obitelj iscrpilo fizički, psihički, ali i financijski.

Stalni odlasci u Zagreb na kemoterapije, zračenja i kontrole kao i Ivanine potrebe (posebna prehrana, preparati za jačanje organizma) financijski su preopteretili ovu obitelj, stoga im je potrebna pomoć. Vjerovali su da do toga neće doći, da će sve završiti puno ranije, da će sve uspjeti prebroditi svojim vlastitim snagama, no nažalost, još uvijek se ne nazire kraj. Stoga molimo sve ljude dobre volje i velikog srca da financijski pomognu ovoj obitelji da nastavi dalje prema Ivaninu potpunom izlječenju.

Unatoč svemu što je proživjela, Ivana je vedra osoba koja na život gleda s optimizmom. O tome najbolje svjedoče njezine riječi:

,,Sretna sam kada se svakog jutra probudim, zahvalna sam na svakom danu što mi je dan, vesela sam kada pročitam lijepu knjigu, kada čujem super pjesmu na radiju, kada mogu fotografirati, šetati i uživati u prirodi, miru i spokoju koji ona pruža. Radujem se svakom novom danu, slavim svaki, pa i najmanji uspjeh, sretna samkada su i drugi sretni. No, najviše od svega htjela bih to podijeliti s drugim ljudima.

Duboko se nadam i vjerujem da Bog ima neki plan za mene i da se sve ovo događa s razlogom; da je ova bolest tu kako bi me naučila kako postati još boljom i zahvalnijom osobom.Nadam se da me na kraju ovog mračnog, teškog i bolnog puta čeka svjetlo i život u kojem ću moći sve ono dobro što u meni pršti podijeliti s drugima i tako ih usrećiti. Više od svega želim život; zdravlje, ljubav te istinsku sreću i veselje! (21. 12. 2016.)

Pokrenimo lanac dobrote i pružimo Ivani priliku da živi život kakav ova hrabra djevojka i zaslužuje. Svima koji će na bilo koji način pomoći, obitelj Šavora izražava duboku i iskrenu zahvalnost.

Broj tekućeg računa: HR7123400091510848059 (PBZ)

Adresa: Spomenka i Ivan Šavora, Školska 30, 40324Goričan; Telefon: 040/ 601 831

S poštovanjem, djelatnici OŠ Goričan, ravnatelj Zlatko Varošanec i obitelj Ivane Šavora.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije