IZBORNA SKUPŠTINA DVD Vratišinec izabrao novo vodstvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec, u subotu 4. ožujka, održalo je 91. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su podnijeta mnogobrojna izvješća te izabrano novo (staro) rukovodstvo na mandat od četiri godine.

Nakon intoniranih himni, radno predsjedništvo na čelu s predsjednikom društva Stjepanom Kozarom pozdravilo je sve prisutne između kojih su bili županijski zapovjednik Mladen Kanižaj, načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, njegova zamjenica Milena Granatir, predsjednik VZPG Krunoslav Colar, župnik Pavao Mesarić, predstavnik veterana VZMŽ te mnogi drugi gosti.

U izvješću zapovjedništva koje je podnio sam zapovjednik Mihael Grbavec istaknuto je kako društvo iz godine u godinu napreduje, radi se na preventivnom djelovanju, godinu bilježe sa čak 25 intervencija, od čega je 15 bilo tehničkih namjera poput ispumpavanje vode i uklanjanja granja sa prometnice i drugo. Nastupili su na mnogobrojnim natjecanjima sa ekipama mladeži i seniora, a između ostalih bili su i domaćini natjecanja VZPG za mladež i pomladak gdje je nastupilo 27 ekipa.

Godina za njima i po osvojenim peharima, njih 11 svrstava društvo u jedno od najponosnijih u zajednici. U nastavku izlaganja zapovjednik društva je istaknuo važnost suradnje sa prijateljskim društvima, a i austrijskim društvom FF Ebreichsdorf s kojima izmjenjuju iskustva.

Društvo je osposobilo četiri vozača za ”C” kategoriju, organizirali su kupanje u Toplicama Sv. Martin za ekipe mladeži i podmlatka. Jedna od najvećih želja i planova u 2017. godini jest izgradnja poligona za vježbe, a od čega bi zemljište voljeli dobiti od općine. Multimedijalna dvorana za sjednice i kombi vozilo također su želje za društvo u usponu.

Prihodi društva su iznosili ukupno 103.692,46 kuna, dok su rashodi bili 98.406,75 kuna. Financijski plan za tekuću godinu bio bi vrlo sličan rashodima iz 2016. godine. Od 31 člana na skupštini koji su bili, sve odluke su izglasane jednoglasno. Tako će predsjednik i nadalje ostati Stjepan Kozar, njegov zamjenik Branko Mađarić, dok će zapovjednik biti Mihael Grbavec, a njegov zamjenik Andrija Kvakan. Za novu tajnicu izabrana je Magdalena Šoltić.

Na samom kraju podijeljena su mnogobrojna priznanja, zahvalnice, medalje i zvanja u vatrogasnoj struci članovima društva. Nažalost, pročitan je i dopis koji se odnosi na vatrogasnu cisternu koju posjeduju iz Državne robne rezerve. Naime, prema programu i planu Vlade vatrogasna cisterna koja je bila uskladištena u Vatrogasnom društvu Vratišinec odlazi u DVD Solin do daljnjeg. Tako je društvo, ali i vatrogasna zajednica ostala uskraćena za jedno vrlo vrijedno vatrogasno vozilo. Više fotografija pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije