ŽUPANIJSKA NATJECANJA Tko su najbolji?

U OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica održano je Županijsko natjecanje iz matematike za učenike od 4. do 8. razreda. U 4. razredu s istim brojem bodova najbolji su bili Hana Đukes (OŠ Strahoninec, mentorica Paulina Mikolaj Blagus) i Juraj Vičević (OŠ Selnica, mentorica Roberta Barat), u 5. razredu Jana Držanić (OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, mentorica Maja Vurušić), u 6. razredu Klara Mihalić (III. OŠ Čakovec, mentorica Aleksandra Tonković), u 7. razredu Luka Zadravec (OŠ Gornji Mihaljevec, mentorica Aleksandra Maria Vuković) i u 8. razredu Paula Horvat (I. OŠ Čakovec, mentorica Tanja Debelec). Konačni rezultati kao i popis učenika koji su izborili plasman na državno natjecanje objavit će Državno povjerenstvo nakon dodatne evaluacije riješenih zadataka.

>>> Ukupni rezultati Županijskog natjecanja iz matematike za osnovne škole

>>> Ukupni rezultati Županijskog natjecanja iz matematike za srednje škole

Geografija

Županijsko natjecanje iz geografije održano je u OŠ Orehovica. Najbolji po razredima su bili: 5. razred Denis Toplek I. OŠ Čakovec s mentoricom Danijelom Perenc – Jaušovec, 6. razred Luka Čonkaš iz OŠ Goričan s mentoricom Sanjom Crnčec, u 7. razredu Eli Hrgović iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica s mentoricom Gordanom Zvošec i u 8. razredu Luka Šafarić iz OŠ Štrigova s mentoricom Petrom Šinkom Posel.

>>> Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije za 5. razred

>>> Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije za 6. razred

>>> Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije za 7. razred

>>> Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije za 8. razred

Njemački jezik

Na natjecanju u poznavanju njemačkog jezika u kategoriji A najbolja je bila Bianka Žganec iz OŠ Selnica s mentoricom Nives Tot, u kategoriji A lista B najbolja je bila Natalie Vurušić iz OŠ Nedelišće s mentoricom Martinom Puklavec i u kategoriji B najbolji je bio Jakov Novak iz II. OŠ Čakovec s mentoricom Nives Posavec.

>>> Ukupni rezultati Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika za osnovne škole

LiDraNo 2017.

Županijska smotra LiDraNo održala se u Centru za kulturu Čakovec. Škola domaćin je ove godine bila II. osnovna škola Čakovec, a predsjednica za organizaciju je bila Ivana Jambrošić. LiDraNo je smotra koja potiče rad učenika u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu s idejom slobode stvaralaštva i istraživanja novih tema primjerenih učeničkom uzrastu te je bila provedena u skladu s uputama i vremenskim rokovima propisanim od Agencije za odgoj i obrazovanje.

>>> Izvješće o provedenoj Županijskom smotri LiDraNo 2017. u Međimurskoj županiji

LIK 2017.

Na županijsku razinu natjecanja iz likovne kulture LIK 2017. pristiglo je 185 radova učenika osnovnih škola (kategorija 1A) i dva rada učenika srednjih škola (kategorija 2A). U Galeriji Scheier izloženo je 134 radova. Odabrano je 10 radova u kategoriji 1A koji se po završetku izložbe upućuju na državnu razinu natjecanja te 2 rada u kategoriji 2A.

>>> Županijsko natjecanje – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualne umjetnosti i dizajna Međimurske županije

Engleski jezik

U OŠ Domašinec održano je natjecanje učenika osnovnih škola iz poznavanja engleskog jezika. Najbolji je bio Borna Vadlja iz I. OŠ Čakovec s mentoricom Valerijom Horvat.

>>> Ukupni rezultati Županijskog natjecanja iz engleskog jezika za osnovne škole

Hrvatski jezik u ponedjeljak 6. ožujka

Natjecanje iz hrvatskog jezika za učenike osnovnih škola održat će se u ponedjeljak 6. ožujka u OŠ Selnica.

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika iz 7. razreda

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika iz 8. razreda

Povijest u utorak 7. ožujka

Županijsko povjerenstvo je na temelju pristiglih testova sa Školskog natjecanja izradilo listu učenika koji će sudjelovati na Županijskom natjecanju. Županijsko natjecanje održat će se 7. ožujka u OŠ Donja Dubrava u 10,00 sati.

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz povijesti

Fizika u srijedu 8. ožujka

U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu u srijedu 8. ožujka održat će se županisjko natjecanje iz fizike.

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz fizike

Kemija u četvrtak 9. ožujka

Nakon uvida županijskog povjerenstva u rezultate natjecanja iz kemije za osnovne škole te pregleda utvrdila se ljestvica poretka. Prema podacima koji su dostavljeni županijskom povjerenstvu ukupno se u obje kategorije (sedmi i osmi razred) natjecalo 99 učenika (59 učenika sedmih i 40 učenika osmih razreda) iz 23 škole Međimurske županije. Na županijsko natjecanje pozvano je ukupno 24 učenika sedmih te 20 učenika osmih razreda. Županijsko natjecanje održat će se 9. ožujka (četvrtak) u OŠ Nedelišće.

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz kemije

Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa u subotu 11. ožujka

Hrvatski Crveni križ nacionalno je društvo Crvenog križa koje zajedno s drugim nacionalnim društvima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Međunarodnim odborom Crvenog križa te Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca zajedno čine Međunarodni pokret Crvenog križa. Natjecanje će se održati u subotu 11. ožujka u OŠ Štrigova.

Biologija u ponedjeljak 13. ožujka

Nakon uvida Županijskog povjerenstva u rezultate školskog natjecanja iz biologije za osnovne škole te pregleda lista odgovora, utvrđena je konačna ljestvica poretka. Prema podacima koji su dostavljeni Županijskom povjerenstvu ukupno se u obje kategorije (sedmi i osmi razred) natjecalo 131 učenik (78 učenika sedmih i 53 učenika osmih razreda) iz 19 škola Međimurske županije. Na županijsko natjecanje pozvano je ukupno 21 učenik sedmih te 20 učenika osmih razreda. Županijsko natjecanje održat će se 13. ožujka u OŠ Sveta Marija

>>> Pozvani učenici na Županijsko natjecanje iz biologije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije