U AKCIJI ‘Čitam, dam, sretan sam!’ dječji odjel knjižnice donirao slikovnice

I ove godine tijekom veljače, u sklopu akcije ‘Čitam, dam, sretan sam!’ povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače i kampanje ‘Čitaj mi’, na Dječjem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski sakupljale su se slikovnice, ali je pristiglo i nešto dječjih knjiga.

Donirano je ukupno 280 primjeraka, a dio donacije je iz fonda Dječjeg odjela gradske knjižnice.

Ove godine prikupljene slikovnice i knjige dodijeljene su Udruzi za autizam Pogled i Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID te su uručene 2. ožujka u 11 sati predstavnicima udruga, gospođi Željki Marđetko (MURID) i gospodinu Daliboru Kuhti (POGLED).

Slikovnica u razvoju djeteta ima veliku ulogu. Ako je umjetnički vrijedan tekst ili ilustracija govorimo o umjetnički vrijednoj slikovnici.

‘Obrađuje li određenu problematiku iz dječjeg svijeta, govorimo o pedagoškoj i psihološkoj kvaliteti, uči li dijete nove pojmove, radi se o edukativno, a u našoj priči, svaka darovana slikovnica ima dodanu, onu ljudsku, vrijednost’, poručuju iz Dječjeg odjela gradske knjižnice ‘Nikola Zrinski’.

‘Darovale su je male ruke, jednu, dvije… odvojene od svog tijela, stavljene u kutiju uz osmjeh, da malog neupoznatog prijatelja kojem nije lako razvesele. Zahvaljujemo djeci i roditeljima!’, dodali su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije