ŠTRIGOVSKA ‘Fašenska nedelja’ za pamćenje

KUD Sveti Jeronim te Općina i Turistička zajednica Štrigova, odlično su organizirali i održali ‘Fašensku nedelju’, a prepuna dvorana Doma kulture (Društveni dom) ovacijama je pozdravila i nagradila sve sudionike u programu.

A uistinu zanimljiv, raznolik i bogat kulturno-umjetnički i zabavni program svojim su nastupom su ostvarili: Udruga žena Stanetinec, Dramska sekcija Područne škole Stanetinec, Drago Brežnjak, Dječja folklorna skupina, Tamburaška sekcija i Folklorna skupina domaćeg KUD-a Sveti Jeronim, Razkriški kvintet iz Slovenije, Zlatni dečko z bregov August Dvanajščak, Muzikaši seh vetrov i drugi. Dramska sekcija kUD-a Sveti Jeronim premijerno je izvela predstavu ‘Jeziki naši sagdanji’ autora Ivana i Vinka Novaka.

Izazovu fašnika i maski (‘… sa maškarom se ljubiš, a meni se ….’) nisu odoljeli niti sveprisutni i neumorni Josip Mikec i poletni Matej Ščavničar, ali i mnoge osobe iz javnog života najljepše i vinarske hrvatske općine. Fašenska nedjelja za pamćenje, ostaje ljepši dio štrigovske svakidašnjice u očekivanju uskršnjih i urbanovskih dana i događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije