MLADI IZ PODTURNA žele napraviti nešto korisno za zajednicu

Novoosnovana Udruga mladih Podturen održala je svoju prvu godišnju skupštinu. Želeći udružiti mlade ljude s područja općine Podturen, na inicijativu sedmero njih, Udruga je osnovana prošle godine u listopadu i zasad broji 50 članova.

S obzirom da mladi ljudi sve više vremena provode za računalom i uz mobitel, a sve manje u zajedničkom druženju, među ciljevima Udruge je zajedničkim snagama mladenačku energiju usmjeriti u neki od oblika društveno korisnog rada. Prvenstveni cilj je druženje i zabava, a uz to i napraviti nešto korisnu za zajednicu i za mlade ljude.

Osnivači Udruge su Perica Hajdarović, Martina Sokač, Petra Jambrošić, Martina Zadravec, Patrik Posavec, Anel Tomašič i Klara Ovčar. Na godišnjoj skupštini koja je održana protekle subote, 18. siječnja u Društvenom domu u Podturnu predstavljen je dosadašnji rad Udruge iz kojeg se može istaknuti izlet u Zagreb i druženje s Udrugom mladih iz Novog Sela Rok na Adventu u Zagrebu.

Tom su prigodom predloženi i plan rada i financijski plan za 2017. godinu. Udruga mladih u narednom će razdoblju provesti tečajeve informatičke pismenosti za odrasle osobe i javne tribine za mlade, uredit će dječje igralište i, u suradnji s nogometnim klubom i Općinom Podturen, pomoći u organiziranju značajnih događanja u Podturnu.

Tijekom ljetnih praznika u planu Udruge su sportski događaji za mlade, kao i kino na otvorenom te tečaj plesa i humanitarne akcije za djecu s posebnim potrebama. Nakon uspješno odrađenog posla, predsjedništvo Udruge za svoje će članove organizirati izlet u Grebengrad.

Udrugu mladih Podturen podržale su ostale udruge koje djeluju na području općine – DVD Podturen, NK Podturen, Limena glazba Općine Podturen, Sportska udruga Celine, Udruga žena Šipek iz Novakovca i Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja.

Iako zbog poslovnih obveza nije mogao doći na skupštinu, rad Udruge podržao je i načelnik Josip Lepen, a svojim prisustvom subotnju je skupštinu Udruge uveličao vlč. Josip Pivar.

Predsjedništvo Udruge ovim putem još jednom želi zahvaliti svim sponzorima koji su prepoznali važnost njezinih aktivnosti za život njihove općine (Dentalni laboratorij Ivan Jambrošić, Vinarija Horvat, Kavana Cobra, Model stan d.o.o. Podturen, Bussiness media Croatia d.o.o. Zagreb). Broj članova Udruge stalno se povećava, pa sve mlade s područja općine pozivaju da im se pridruže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije