ŽELJKA HORVAT ČEČ predstavlja ‘4 brave’ u rodnom Čakovcu

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva vas na predstavljanje knjige Čakovčanke Željke Horvat Čeč ‘4 brave’ koja će se u Gradskoj kavani Čakovec održati u petak, 24. veljače 2017. godine s početkom u 19 sati. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Kruno Lokotar (urednik) i Kristian Novak (književnik).

Isto tako, pozivaju vas i na druženje s autoricom koje će se održati u subotu, 25. veljače 2017. godine u 12 sati u V.B.Z. knjižari, Ulica kralja Tomislava 3, Čakovec.

Naslov knjige ‘4 brave’ vrlo precizno naznačuje o čemu se u knjizi radi. Iza ‘4 brave’ mora da je dobro zaključana neka trauma. Broj 4 iz naslova sugerira da se radi o najtežoj vrsti traume, jer je iz djetinjstva, iz doba kada se brojevi još pišu znamenkama.

‘4 brave’ donose priču djevojčice, infantilne pripovjedačice kojoj se u pisanju još miješaju standard i dijalekt, čija je sintaksa jednostavna…, o njezinu odrastanju i školovanju od prvoga do šestoga razreda, u međimurskom selu, u razdoblju 1991-96.

Njezina “krivnja” je u tome što ne ide na vjeronauk kao sva druga djeca, te što su neki članovi njezine obitelji bili članovi Saveza komunista, baš kao i dobar dio Hrvata prije toga doba presvlačenja uvjerenja i nove gorljivosti.

Knjiga sadrži i nešto dirljivog i prijetećeg dokumentarnog materijala, školskih sastavaka, izrezaka iz novina, “pisama smrti”, koji pokazuje stanje ugroženosti i praksu ugrožavanja.

Ova knjiga je zapravo nešto kao Velika bilježnica Agote Kristof. S tim što je ‘4 brave’ napisala Željka Horvat Čeč, ime koje više nećete zaboraviti.

Autorica je rođena u Čakovcu 1986. godine, a magistrirala je na studiju hrvatskoga jezika i književnostina Filozofskom fakultetu u Rijeci gdje i danas živi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije