ROTARACT KLUB Mladi malenima u Županijskoj bolnici donirali vrijednu opremu

Na Odjelu pedijatrije čakovečke Županijske bolnice danas se odvijala svečanost humanosti. Za to su se pobrinuli članovi Rotaract kluba Međimurjekoji su Odjelu donirali odjeću za djecu te LCD televizor. U ime bolnice primio ju je Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske nefrologije koji je i voditelj spomenutog Odjela na kojem danas, po njegovim riječima, ima dvadesetak mališana.

– Donacija će pomoći standardu Odjela, odnosno poboljšati kvalitetu boravka u bolnici, a za to velika hvala Morani Kiš te klubu kojem je na čelu i Zadruzi Humana Nova i njenom direktoru Ivanu Božiću. Odjeća je uvijek dobro došla, osobito dojenačka oprema i kašice.

Veliki doprinos je donirani televizor kako bi osigurali gledanje programa u svim sobama, a da malim bolesnicima što ugodnije prošlo vrijeme, istaknuo je doktor Balažin te dodao kako je pokrenuta prioritetna akcija za nabavku gastroskopa.

Djelatnost Rotaract kluba Međimurje?

– Rotaract klub Međimurje je već lani imao određene akcije, a ovom smo odlučili sakupiti donacije kako bismo osigurali dječje ‘bodyće’ za Odjel novorođenčadi i dječje pidžame za uzrast do 18 godine, rekla je predsjednica Kiš istaknuvši kako ova donacija ima poruku ‘Mladi za male’.

– Pidžame koje smo osigurali za uzrast do 18 godine kupili smo u lokalnoj Zadruzi Humana Nova te s njima dogovorili i buduću suradnju u kojoj bismo željeli da se ova akcija kontinuirano razvija i u narednim mjesecima, istaknula je predsjednica Kiš.

Istaknula je ponos i radost djelovanja kluba koji je osnovan lani od strane Rotary kluba Čakovec i Rotary kluba Prelog, a jedini su takav klub u svijetu koji predstavlja određenu regiju, a čine ga osobe između 18. i 30. godine iz svih područja Međimurja.

Posebno raduje što se povećava broj mladih koji žele biti službenici humanosti. Primarni cilj Rotaract kluba u svijetu, pa tako i ovog je organizacija akcija humanosti za one kojima je to potrebno. Isto tako, oni se stalno educiraju u cilju svladavanju humanitarnih i donacijskih projekata.

Lijepo je bilo vidjeti sretna lica mladih humanitaraca jer znaju kako su obavili još jednu humanitarnu notu te s nestrpljenjem čekaju nove akcije.

– U ime Humane Nove Čakovec pozdravljam inicijativu kluba u koju su nas sami ‘uvukli’ pa će ova donacija ‘bodyća’, odnosno pidžama ovdje biti narednih godinu dana jer ćemo kroz taj period skupljati i sortirati odjevne predmete i ponovo ih kanalizirati prema Županijskoj bolnici Čakovec, naravno u suradnji s Rotaract Međimurje, rekao je Ivan Božić i dodao kako je i njihova misija poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici pa i sami vode brigu o donacijama najpotrebitijima te nije bilo problema da podrže ovu akciju.

I tako će oni, ruku pod ruku, otvoriti vidike i drugima kako malim stvarima, a velikim srcem možemo i moramo nekima svijet učiniti ružičastim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije