JAPICA ZLATARIMA Do zlata nebremo, daj vam Bog zdravlja!

U subotu, 28. siječnja svoje godišnje rezultate rada su sumirali članovi Moto nautičkog kluba ‘Vidovski zlatari’ iz Donjeg Vidovca. Učinili su to pred svojim članovima, gostima, uzvanicima, sponzorima i donatorima u mjesnom Domu kulture.

O tome je na posebno duhoviti način uradio njihov predsjednik Nenad Lukša. Rekao je kako su počeli raditi već nakon 30. siječnja prošle godine kada su imali godišnju skupštinu. Lukša je rekao kako njihovi članovi nisu samo ‘zlatarili’ već su bili uključeni u druge aktivnosti vezane za napredak mjesta, ali i svoje zadovoljstvo pogotovo kada su plovili Murom od Dekanovca do ušća u Dravu te Dravom do Aljmaša.

Bili su uključeni u veslačka natjecanja srodnih udruga u Prelogu i Donjoj Dubravi gdje su postigli zapažene rezultate. Kruna svega u njihovom radu bio je kolovoški ‘Lov na zlatarski prsten’ i doček Zlatomrazeva prije mjesec dana.

– To su manifestacije koje su uz kanal HE Dubrava privukle blizu tisuću ljudi koji su došli na svoj račun – istaknuo je Lukša dodavši kako ga posebno raduje radost djece koju su zagrijali prošli mjesec kada su čamcu stigli slatki paketi. Dražen Lukša, klupski tajnik, je nabrojao što će raditi ove godine.

Istaknuo je da planiraju nastaviti kontinuitet s približavanjem mladih poznavanju tradicije. Svi gosti su pohvalili njihove aktivnosti kazavši da su oni ti koji u pojedinim trenucima znaju u svoje aktivnosti privući cijeli Donji Vidovec i znatno šire. Potrebu da se obrati nazočnima osjetio je najstariji živući zlatar i počasni član 93-godišnji Matej Horvat-Japica.

Vidno uzbuđen, on je poručio:- Nema zlata, to nam je najveći problem. Daj nam Bog zdravlja da se već pot zidemo, a to onda ak bu zdravlja. Pljesak, dug iskren. Njegovim se riječima priključio u ime Općine načelnik Josip Grivec dodavši, da su zlatari ponos mjesta kojeg su učinili još prepoznatljivim.

Klubu je Krešimir Pavlic, autor knjige o ispiračima zlata na Dravi, poklonio neke istražene dokumente vrijedne za klupsku arhivu. Klub se je prigodnom zahvalnicom odužio našem portalu što redovito i temeljito prati sve njihove aktivnosti. Zahvalnicu je našem novinaru Alenu Fušu uručio klupski predsjednik Lukša.

Skupština je završila plesom jer su na njoj bile i ‘zlatarke’, ‘bolje polovice’ ovih pustolova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije