FOTO Vincekovo uz Radio 105 na Balog bregu

U nedjelju, 22. siječnja 2017. godine ekipa Radija 105 Selnica, povodom 19. po redu Vincekovog pohoda, održala je još jednu prekrasnu zabavu i druženje na svima već dobro znanom Balog bregu u Selniščaku.

Unatoč velikoj hladnoći, snijegu i ledu te brojnim teškim ozljedama ovogodišnji pohod protekao je u dobrom raspoloženju. Put je počeo u Toplicama Sv. Martin i nastavio se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka i do najposjećenijeg punkta Baloga Brega.

Pohod je bio inspirativan, pun prekrasnih doživljaja i druženja s ljudima iz svih krajeva lijepe naše i susjednih zemalja. Preko 3000 ljudi družilo se, pentralo po prekrasnim vinorodnim brežuljcima, pjevalo, sudjelovalo u vincekovom obredu, udisalo svježinu zraka, a na samoj posljednjoj postaji kraj repetitora Radija 105, kraj kleti obitelji Mezga, uživalo se u gastronomskoj ponudi te u nastupu “Dua Dvanajščak”.

Osim planinarskog društva Bundek, pohod je istog dana organizirala i HKUU Sveti Martin u poslijepodnevnim satima. Sudionici pohoda posjetili su tako župni vinograd na Vencu gdje je obavljen obred rezidbe trsa, te su svoj put nastavili prema drugim destinacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije