VIDEO I FOTO: Nezaboravan A Blast From the Past tulum u Čakovcu

Ekipa iz udruge mladih ‘3FF’ i udruge Cezam (djeluju u klubu Prostor Čakovec) na tradicionalan način zaključila je događanjima bogatu 2016. godinu – još jednim nezaboravnim A Blast From the Past tulumom, četvrtim po redu.

Unatoč tome što se popularni trash party održao na sam Božić, zainteresiranost publike bila je zaista velika, pa je oko 1000 za ples raspoloženih ljudi odjevenih u lude i kreativne kombinacije iz devedesetih u potpunosti ispunilo kapacitet Metalac Industrial Bara.

Za optimalan miks domaćih (E.T., Senna M, Colonia, Emilija Kokić, Tajči…) i stranih (Spice Girls, Ricky Martin, 2Unlimited, Culture Beat, Aqua…) uspješnica iz 90-ih s DJ pulta pobrinuo se DJ Spetz, a potpuni 90’s doživljaj osigurao je tajanstveni DJ Kolovoz, koji je u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima elektroničkim hitovima iz plesača izvukao i posljednje atome energije.

Osim glazbene podloge važno je bilo i vizualno dočarati ambijent tog razdoblja, za što su se pobrinuli vrijedni volonteri Centra za mlade koji su na tri DIY radionice izradili hrpu ukrasa, banera, konfeta i ostalih rekvizita kojima je prostoriji dodana jedna nova 90’s dimenzija. Najviše pogleda zasigurno je privukla dnevna soba na pozornici u kojoj se našlo VHS kazeta, starih postera, Playstation 1, pa čak i videorekorder putem kojeg su puštani probrani spotovi Kelly Family i filmovi iz serijala Rambo.

Publika je, kao i svake godine, sjajno reagirala i već spomenutim trash odjevnim kombinacijama, kao i neprestanim plesom i pjevanjem, dodatno doprinijela ostvarenju ugođaja iz devedesetih.

Očito stvari kao što su “Ja sam vlak”, “Šumica”, “Oči boje kestena”, “Coco Jambo” i “Dvije zvijezdice” usprkos upitnoj kvaliteti zauzimaju posebno mjesto u srcima onih koji su rođeni i koji su odrastali tijekom devedesetih, pa za njih ovaj party predstavlja i svojevrstan povratak u bezbrižnije i opuštenije djetinjstvo.

Sve u svemu, A Blast From the Past opet se pokazao punim pogotkom i potvrdio svoj status događaja koji se u Čakovcu u blagdansko doba jednostavno ne propušta.

Zašto je tome tako, provjerite u galeriji fotografija i fantastičnom videozapisu neumornog fotografskog trojca koji su činili Alex Drvenkar, Ivan Šardi i Darko Mareš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije