FOI: Održana promocija, pohvale i za studente iz Međimurja

U petak, 13. siječnja, u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 6. svečana promocija prvostupnika ekonomije (109 promovenata) sa sveučilišnog preddiplomskog smjera Ekonomika poduzetništva koji se izvodi na Fakultetu organizacije i informatike kao i 5. promocija sveučilišnih magistara ekonomije (68 promovenata) sa diplomskog sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva.

Dok je u subotu, 14. siječnja 2017. godine u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 7. svečana promocija stručnih prvostupnika poslovne informatike (102 promovenata) sa stručnog preddiplomskog studija Primjena informacijskih tehnologija u obrazovanju (PITUP) koji se izvodi na Fakultetu organizacije i informatike.

Ekonomika poduzetništva je studijski smjer koji se već 10 godina izvodi na FOI-ju, u početku u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, a posljednje tri godine FOI taj studijski smjer izvodi samostalno.

Sveučilišnistudij Ekonomika poduzetništva (EP) izvodi se u području društvenih znanosti, polje ekonomija. Cilj studija je upoznati studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu.

Preddiplomski stručni studij PITUP se osim Varaždina izvodi i u Križevcima, Zaboku i Sisku, a 15 godina iskustva u izvođenju ovog studijskog programa dovoljan su i opravdan dokaz njegove neosporne kvalitete.

Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček je u obraćanju promoventima, ali i njihovim gostima istaknuo važnost obrazovanja kao i činjenicu da jedino obrazovanje može pomoći u gospodarskom napretku zemlje.

Dekan Fakulteta između ostalog istaknuo je važnost društvenih vrijednosti te potrebu daljnjeg povezivanja i umreženosti što je danas korištenjem suvremene tehnologije znatno olakšano.

Tradicionalno, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu pohađaju i mnogi Međimurci pa je zavidan broj njih prisustvovao i ovoj promociji. Neki od njih, od dekana Nevena Vrčeka primili su i pohvale koje se dodjeljuju studentima s najvećim ukupnim ocjenama na kraju studija.

Nekoliko Međimuraca primilo je najveću pohvalu (summa cum laude), dok je veći dio njih primio veliku pohvalu (magna cum laude) ili pohvalu (cum laude).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije