Josipu Caroviću nagrada za životno djelo Hrvatskog lovačkog saveza

Proslavljajući 91. godišnjicu svog osnutka, Hrvatski lovački savez dodijelio je Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta Josipu Caroviću iz Totovca.

Ovo visoko odlikovanje dodjeljuje se članu Hrvatskog lovačkog saveza kojeg trebaju krasiti odlike graditelja kvalitetnih kolegijalnih odnosa među lovcima na načelima lovačkog morala, etike i lovačkog ponašanja, a osobito poštivanja normativnih akata vezanih za lov, lovstvo i lovačku organizaciju.

Kako se navodi u obrazloženju, upravo su ove odlike prepoznate u Josipu Caroviću, zbog čega mu je i uručena svojevrsna nagrada za životno djelo u lovstvu.

Josip Carović rođen je 1951. godine u Totovcu, gdje i danas živi. Lovački ispit položio je 23. studenog 1979. godine, a nakon stažiranja učlanio se u Lovačko društvo “Trčka” Čakovec čiji je član do danas. U društvu je obnašao sve važne funkcije te je u nekoliko mandata bio predsjednik, a još je i danas aktualni dopredsjednik.

Na razini Lovačkog saveza Međimurske županije dugogodišnji je član Izvršnog odbora, bio je dopredsjednik u tri mandata te zastupnik u Skupštini Hrvatskog lovačkog saveza. U nekoliko mandata bio je član Povjerenstva za dodjelu lovačkih odlikovanja kako na razini Lovačkog saveza Međimurske županije tako i na razini Hrvatskog lovačkog saveza.

Nositelj je svih triju odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza i dobitnik mnogobrojnih priznanja. Svojim djelovanjem doprinio je unaprjeđenju suradnje lovstva i lokalne vlasti kako bi se otklonili problemi koji su išli na štetu lovaca i lovstva. Prije dvije godine inicirao je bratimljenje Lovačkog saveza Međimurske županije s Lovačkim savezom Primorsko-goranske županije.

Uz sve nabrojeno, jedan je od inicijatora osnivanja Lovačkih rogista Lovačkog saveza Međimurske županije koji i danas djeluju. Uz Carovića, nagradu su primila još 24 kandidata iz cijele Hrvatske. Budući je ova nagrada ustanovljena 2013. godine Carović je ovime uvršten među prvih 100 dobitnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije