FOTO: Zimska idila uz snježne pahulje i u Međimurju

U većinikopnenih područja danas će biti oblačno uz povremenu kišu i snijeg, a u gorskim predjelima se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Kao što smo i najavlili, u Međimurju je u prijepodnevnim satima uz kišu počeo padati i snijeg. Nakon duljeg suhog razdoblja, mnogi su danas morali izvaditi kišobrane i staviti zaštitu na glavu.

Zbog najavljenog snijega i mogućeg stvaranja poledice, Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za cijelu unutrašnjost. Uzbuna žute boje označuje potencijalno opasne vremenske uvjete.

Prema prognozi Crometea u četvrtak nas očekuje pretežno ili djelomično sunčano, ali hladnije vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura se očekuje od -7 do -2 uz mogućnost za poledicu, a najviša dnevna će biti od -2 u gorju do 3 ili 4 Celzijeva stupnja u nizinama.

U petak i subotu nastavlja se suho, stabilno i hladno zimsko vrijeme. Ujutro je mjestimice moguća magla koja se u nekim nizinskim područjima može i dulje zadržati. Vjetar će oslabjeti i prestati. Noći će biti vrlo hladne uz minimalnu temperaturu većinom između -9 i -4°C, a i danju će biti prohladno uz najvišu temperaturu između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.

Novogodišnja noć bi trebala biti suha i hladna, mjestimice s maglom. Prvi dan 2017. vjerojatno nastavlja sa suhim i hladnim vremenom, u nizinama s dosta magle i niske naoblake.

U nastavku vam donosimo malo zimske idile iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije