U srijedu moguć snijeg, zatim do kraja godine suho i hladno!

Više od tjedan dana prati nas natprosječna toplina, osim u nizinama unutrašnjosti gdje je vladala magla i hladnoća. Iako su apsolutni mjesečni temperaturni rekordi izostali, temperature zraka znatno su više u odnosu na prosjek za ovaj dio godine.

Kao što stoji u naslovu, u srijedu će u unutrašnjosti biti nešto oborina, a zatim do kraja tjedna nema pogoršanja. Dotok hladne zračne mase sa sjeveroistoka kontinenta donijet će jače zahlađenje, javlja Crometeo.

Ipak, mnogi se pitaju kada će stići prva prava zimska ciklona i oborine. Aktualni prognostički modeli “sramežljivo” počinju predviđati mogućnost nove promjene vremena 3. i 4. siječnja, a s njome i dugo očekivanih oborina. No za potvrdu takvog scenarija morat ćemo pričekati još nekoliko dana.

U nastavku saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna u prognozi Crometea.

Srijeda nam donosi oblačnije i malo hladnije vrijeme. U zapadnoj Slavoniji te osobito u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj očekuju se oborine, u gorju snijeg, a u nizinama oborine na granici kiše i snijega.

U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, a i u nizinama bi se ponegdje moglo zadržati malo snijega. Puhat će slab do umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna između 0 u gorju do 6 Celzijevih stupnjeva na istoku. Pripazite na moguću poledicu.

U četvrtak pretežno ili djelomično sunčano, ali hladnije. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura se očekuje od -7 do -2 uz mogućnost za poledicu, a najviša dnevna će biti od -2 u gorju do 3 ili 4 Celzijeva stupnja u nizinama.

U petak i subotu nastavlja se suho, stabilno i hladno zimsko vrijeme. Ujutro je mjestimice moguća magla koja se u nekim nizinskim područjima može i dulje zadržati. Vjetar će oslabjeti i prestati. Noći će biti vrlo hladne uz minimalnu temperaturu većinom između -9 i -4°C, a i danju će biti prohladno uz najvišu temperaturu između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.

Novogodišnja noć bi trebala biti suha i hladna, mjestimice s maglom. Prvi dan 2017. vjerojatno nastavlja sa suhim i hladnim vremenom, u nizinama s dosta magle i niske naoblake.

(Izvor:DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije