FOTO: Božićni koncert Puhačkog orkestra iz Goričana

Puhački orkestar Goričan je u prepunoj dvorani Doma kulture u Goričanu održao svoj tradicionalni Božićni koncert. Moglo bi se reći da su cjelogodišnji rad, trud, nastupi i probe bili usmjereni prema najvažnijem događaju orkestra u 2016. godini, a to je tradicionalni koncert.

Među značajnijim nastupima orkestra u 2016. godini treba istaknuti: sudjelovanje na predsmotri za Državnu smotru koja se održala u Dekanovcu, Županijskoj smotri puhačkih orkestara i limenih glazbi u Murskom Središću, nastup na “Međimurskom proštenju” u Zagrebu, gostovanje u Zaprešiću i muziciranje s domaćinom, nastup i sudjelovanje u kulturnim manifestacijama u Rogoznici na poziv Turističke zajednice i nastup na “Serdahelskom festivalu gibanice” u Mađarskoj.

Svoje prvo predstavljanje pred publikom i nastup imala je grupa od dvadeset najmlađih članova orkestra koja je sa svojim nastupom izmamila srdačni pljesak publike.

Maestro Luka Dominik, voditelj orkestra, za repertoar koncerta je pripremio zahtjevne strane skladbe koje izvode puhački orkestri za ove prilike. Iz njihovih izvedbi čulo se i vidjelo da orkestar napreduje u glazbenom smislu.

Velikim pljeskom publike nagrađena je solo dionica u skladbi koji je odsvirao na trubi prof. Mario Magaš, a vokalni solisti Marta Bašnec i Ivan Dominik bili su iznenađenje koncerta, te su također nagrađeni dugotrajnim pljeskom. Program je vodio Dubravko Balent – Costa.

Nakon koncerta za sve prisutne, članovi Puhačkog orkestra organizirali su prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije