Sanjaju Crvenu kućicu u kojoj će na toplom spavati kujice i štenad

Kako bi pomogli udruzi Prijatelji životinja i prirode Čakovec i njihovim volonterima koji se brinu o više od 300 pasa u azilu, na Facebook stranici Psi laju, a karavane prolaze pokrenuta je kampanja Crvena kućica za zaboravljene pse.

Sklonište Prijatelji jedno je od šest skloništa u kojima se psi ne ubijaju nakon 60. dana. Smješteno u najbogatijoj hrvatskoj županiji kao da je rezervirano za zbrinjavanje pasa iz priča koje se teško i čitaju, priča o zlostavljanju životinja. Najstrašnije među njima su one iz romskih naselja, na koje nitko ne reagira, unatoč brojnim obećanjima Ministarstva poljoprivrede, Grada i Županije.

Najviše zlostavljanih

Volonteri skloništa Prijatelji samo prošle godine uz pomoć udruga i građana spasili su 350 pasa iz romskih naselja. Strahuju od svakog telefonskog poziva, jer on najčešće znači da je pronađena još jedna izmučena i ranjena životinja. Odmora za njih nema, ali unatoč svim problemima ne odustaju od snova da će u skloništu uspjeti izgraditi Crvenu kućicu u koju će smjestiti kujice i njihovu štenad. Da nisu na otvorenom, izložene vjetru, kiši i snijegu, da im bude toplo.

Za uređenje Crvene kućice treba im izolacija za krov, žljebovi, daske, cement, pijesak, keramičke pločice za podove i zidove, siporeks za pregradne zidove, ljepilo. Kako bi im pomogli da nabave materijal, u kampanji se sakuplja 30.000 kuna. Bude li donacija više, ostat će i za uređenje dvorišta.

Novogodišnji poklon

‘Željeli bismo ovaj iznos skupiti do Nove godine kao novogodišnji poklon azilu Prijatelji, uz želju da međimurski psi i volonteri koji ih spašavaju imaju više sreće i više mira u novoj godini. Za svakih 10.000 kuna ispričat ćemo vam jednu priču o psima, a prva će biti o Tysonu. Donatori koji uplate 1000 ili više kuna dobit će na poklon zbirku priča ‘Prijatelju, ispričaj svoju priču’, koja je nadahnuta upravo Tysonom, i bojanku ‘Kako je Don pronašao sreću’, piše u obrazloženju kampanje na Facebook stranici Psi laju, a karavane prolaze.

U kampanju se uključila i jedna zagrebačka tvrtka koja je najavila da će svaku uplatu do 29. prosinca udvostručiti, i to do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna.

Donacije se uplaćuju na ZEU Prijatelji životinja i prirode, V. Nazora 56, Mihovljan, 40000 Čakovec, IBAN HR4223400091510765743, uz opis plaćanja Crvena kućica, PayPal: info@prijatelji-zivotinja.org.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije