Kotoripski vjesnik danas slavi 30. rođendan

Na današnji dan 1986. godine u svako je kotoripsko domaćinstvo, posredstvom učenika OŠ Kotoriba, dobilo je informativno glasilo MZ-e imena Kotoripski vjesnik. Ono je formiranjem Općine Kotoriba postalo općinsko glasilo koje ‘živi’ i danas.

‘Ne znam ima li koje mjesto u Međimurju svoje glasilo s takvim godinama’, kaže danas v. d. glasila Alen Fuš. Rekao je kako ima obvezu prisjetiti se njegovih pokretača.

Bili su to: Antun Fundak (pokojni), Franjo Zvošec (pokojni), Franjo Sović (pokojni), Alojzije Sabol (pokojni), Marijan Rusak, Marijan Kovač, Željko Setnik i Mladen Grubić.

Potonji je bio idejni začetnik i dugogodišnji urednik. Spomenuti su bili dugogodišnji članovi njegovog uredništva, dok danas na njegovoj realizaciji rade: Alen Fuš, Marijan Rusak, Mario Friščić, Mladen Grubić, Dobriša Habuš i Đuro Lovnički.

Glasilo se tiska u 1.300 primjeraka, izlazi tri puta godišnje i nedavno je iz tiska izašao njegov 104. broj.

Zanimljivo je i to da se skoro 200 primjeraka dostavlja na adrese Kotoripčana raseljenih diljem svijeta. Financira se iz općinskog proračuna te je cijelo vrijeme Kotoripčanima dostupan besplatno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije