FOTO: Međimurska županija u prepunoj zgradi Scheier nagradila najbolje mentore

Čak 168 učitelja i profesora iz Međimurske županije može se pohvaliti kako su pod njihovim mentorstvom međimurski učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima ili su pozvani na državnu smotru LiDraNo i smotru iz građanskog odgoja u 2016.

Kako bi se nagradio njihov uspjeh i nemjerljiv doprinos koji daju našem obrazovanju, Međimurska županija odlučila ih je okupiti i ove godine te im već tradicionalno prigodnim prijemom i poklonima čestitati na ostvarenom.

U zgradi Scheier, gdje se tražilo mjesto više, zamjenici župana Međimurske županije Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik Skupštine Mladen Novak i pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec, istaknuli su u ime domaćina župana Matije Posavca poseban ponos što se sve većom brojkom nagrađenih iz godine u godinu dokazuje kako Međimurje postaje prava županija znanja, u kojoj su i ove godine uložena značajna sredstva koja doprinose njenom razvoju.

– Iako smo najmanja hrvatska županija, uvjerena sam kako upravo mi imamo najviše nagrađenih mentora, što je zaista pohvalno i na tome čestitam. Mi kao vaši osnivači trudimo se koliko je moguće usmjeravati sredstva u poboljšanje sustava, izgradnju odgojno obrazovne infrastrukture, stvaranje uvjeta za nastavu u jednoj smjeni, izgradnju dvorana, adaptaciju škola, ulaganje u besplatni prijevoz i udžbenike, asistente u nastavi i još mnogobrojne projekte koje provodimo zajedno s vama, rekla je.

Zamjenica je objasnila i kako je u svakom segmentu ključan upravo taj ljudski faktor, a u obrazovanju i motivacija, volja te ljubav kojom se znanje prenosi na mlađe generacije.

Nakon svečane dodjele, u ime nagrađenih zahvalila se profesorica Zlatka Grahovec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te se prisjetila jedne uspješne godine iza međimurskog obrazovanja, od čega se danas čuo samo dio ostvarenog.

– Često smo upravo mi ti koji jako puno naučimo jer nismo uvijek mi mentori, već upravo naši učenici. Prava je vrijednost što postoji suradnja između nas kolega, naših škola, ali i Županije kojoj zahvaljujem što podržava naš rad, što ga cijeni i poštuje, to nam daje jednu novu vrijednost, nadstandard u našem obrazovanju, naglasila je.

Spomenimo kako su se na svečanosti predstavile sudionice ovogodišnje Državne smotre LiDraNo 2016., učenice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Antonija Mrla i Nina Bočkaj svojim dramsko-scenskim prikazom uz mentorstvo profesora Ivana Pranjića te Dora Balent samostalnim novinarskim radom, uz mentoricu Ivanu Samardžija Bermanec.

Svojim nastupima svečanost su upotpunili i mladi uspješni međimurski glazbenici, tenor Filip Hozjak, u pratnji Martine Jakšić Rodiger na klaviru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije