U baroknoj župnoj crkvi sv. Katarine održan adventski koncert i sv. misa

U prekrasnoj baroknoj župnoj crkvi sv. Katarine održan je adventski koncert i sv. misa na hrvatskom jeziku. Rijetka je to prilika za prekomurske Hrvate u Sloveniji da mogu prisustvovati misi na materinjem jeziku i uživati u koncertu raznih župa koje dolaze u Lendavu iz različitih gradova i općina matične domovine Hrvatske.

Ove godine su došli, razveselili i učinili lijepše Božićne blagdane župljani i članovi zborova iz župe Sveti Juraj u Trnju i općine Donji Kraljevec. Sudeči po prepunoj crkvi, maloj hrvatskoj zajednici puno znači dolazak, podrška, druženje, koncert te sudjelovanje u misnom slavlju.



Koncert su izveli zborovi: Pjevačka skupina KUD Donji Kraljevec, VIS Juraj i Župni zbor Sveti Juraj u Trnju.

Svetu misu je predvodio vlč. Darko Kelemenič – župnik Župe Sveti Juraj u Trnju uz domaćeg župnika Martina Dolamiča.

Priredbi su prisustvovali: Stanislav Gjerkeš – podžupan Općine Lendava, Miljenko Horvat – načelnik općine Donji Kraljevec i Đanino Kutnjak – predsjednik Saveza hrvatskih društava Slovenije.

Nakon mise na Crkvenom trgu održano je paljenje 4. adventske svijeće. Čast da upali svijeću pripala je vlč. Darku Kelemeniću, župniku iz Svetoj Jurja u Trnju. Mnoštvo ljudi uživalo je u nastupu učenika Glazbene škole Lendava koji izveli su nekoliko prigodnih pjesama.

Članovi županijskog Karitasa pripremili su čaj i kuhano vino, betlehemske svijeće i skupljali dobrovoljne priloge za socijalno ugrožene obitelji u lendavskoj općini.

Druženje gostiju iz međimurja i članova Hrvatskog kulturnog društva Pomurje nastavljeno je večerom, izmjenom prigodnih darova i zajedničkim druženjem.

Dogovor načelnika iz Donjeg Kraljevca i lendavskog podžupana da se suradnja na nivou općina nastavi posjetom delegacije općine Lendava Donjem Kraljevcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije