Uprizorenje živih jaslica u Gornjem Kraljevcu

Dana 18. prosinca u Gornjem Kraljevcu u organizaciji KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ u Društvenom domu održan je koncert ‘Božić u srcu’ te Uprizorenje živih jaslica ispred kapele.

Manifestaciji su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić te njegova zamjenica Milena Granatir.

Prelijepe međimurske božićne pjesme najmlađe posjetitelje namamile su na ples. Slobodno možemo reći da je ovaj dan posvećen najmlađima, djeci Gornjeg Kraljevca, jer nakon božićnih pjesama stigao je za njih najsretniji trenutak, dolazak Djeda Božićnjaka za čije darove se već petu godinu pobrine Općina Vratišinec.

Božićnu i novogodišnju čestitku uputili su načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, njegova zamjenica Milena Granatir te predsjednica KUU «Društva žena Gornji Kraljevec» Štefanija Jambrošić.

U uprizorenju živih jaslica uz članice Udruge sudjelovali su i mladi mještani Gornjeg Kraljevca koji su u kostimirano-scenskom prikazu uz drvenu štalicu sa životinjama pokazali kako je to izgledalo kada se prije više od dvatisućljeća rodilo maleno djetešce Isus, na radost Marije i Josipa, anđela, pastira, svetih triju kraljeva i svega svijeta.

Kako bi božićni ugođaj bio potpun pobrinule su se članice pjevačke sekcije KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ te svojom pjesmom otjerale hladnoću u ove zimske dane. Djeca su imala priliku iz blizine vidjeti, ali i pomaziti magarce, patuljastu kozu, ovčicu, malene teliće i golubove.

Kao završnicu predivnog popodneva članice KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ za sve posjetioce priredile stol ispunjen kuhanim vinom, čajem i kolačima.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u uprizorenju živih jaslica, a posebno onima koji su besplatno dali svoje životinje na raspolaganje kako bi upotpunili ovaj predivan prizor: OPG Kovačić Milivoj, obitelj Čeki iz Križovca te obitelj Čeki iz Gornjeg Kraljevca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije